Regija

Miočić najavljuje jedan sasvim drugačiji spektakl: ‘Idem po još veću dominaciju i pobjedu prekidom!‘

Stipe Miočić vs Francis Ngannou
 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘Snažniji sam nego ikad prije! Brži sam, efikasniji i u još boljoj formi‘

Pobijedi li nadolazećeg vikenda Francisa Ngannoua, Stipe Miočić mogao bi za idućeg suparnika imati najuspješnijeg poluteškaša u povijesti UFC-a. Naravno, pod uvjetom da Jon Jones konačno pronađe zajednički jezik s UFC-ovim čelnicima te tako prekine pauzu i fanovima konačno priušti svoj teškaški debi.

Svjestan je itekako Stipe koliko bi velik i za njegovu ostavštinu bitan bio okršaj s Jonesom, ali u maniri pravog prvaka i s fokusom usmjerenim prema idućem suparniku, Miočić je odbio dublje rasprave o ovoj temi.

"Trenutno me zanima samo borba s Francisom. To je sve do čega mi je stalo. Neću se zamarati Jonesom sve dok ne odradim posao koji je ispred mene", izjavio je Stipe u razgovoru s MMA Fightingom.

Srpanj 2018., kolovoz 2019., pa ponovno kolovoz, ali ovoga puta 2020. godine... Tri posljednja meča Miočić je odradio protiv jednog te istog protivnika, danas umirovljenog Daniela Cormiera. Kakav je osjećaj sada, kada je tu trilogiju ostavio iza sebe?

"Sretan sam s time kako je to završilo. On je bio sjajan protivnik, imali smo dobru trilogiju i mislim da se ista svidjela ljudima."

Sada slijedi novi ispit - revanš s Francisom kojeg je u njihovom prvom susretu u potpunosti izdominirao i porazio uvjerljivom sudačkom odlukom.

"Ova borba neće izgledati poput one prve. Zašto? Jer je on definitivno postao bolji borac, ali postao sam i ja. Puno toga će se promijeniti. Pokušat ću imati još dominantniju izvedbu i završiti borbu ranije. Da, on je napredovao i udara jako, a ovo je teška kategorija i svašta se može dogoditi."

Puno ljudi priča o tom 'Predatorovom' napretku, ali činjenica je da je u posljednja četiri nastupa upisao samo 162 sekunde borbe i pritom zaustavio četiri različita suparnika. Postoji li onda nekakav dokaz zbog kojeg Stipe vjeruje da je Francis zaista napredovao?

"Stvarno mislim da je bolji nego prošli put. Iza njega je sjajan trener, a nalazi se i u sjajnom timu. Definitivno su radili na njemu i poboljšali ga kao borca", objasnio je Miočić.

Ngannou, spomenimo, za ovaj revanš najviše trenira s Ericom Nicksickom, poznatim trenerom iz Xtreme Couture dvorane.

A gdje drugi griješe kad se nađu s Francisom u kavezu; bore li se jednostavno na krivi način?

"Moguće... Svaki borac je različit i svi imaju drugačije taktike, ali... Gledajte, ja nisam u njihovom kutu... Imam svoje trenere i timske kolege. Njih slušam, zbog njih napredujem i zbog njih sam ovdje gdje jesam."

Godine su samo broj...

"Definitivno osjećam napredak, snažniji sam nego ikad prije, brži, efikasniji i u boljoj formi", smatra 38-godišnji prvak iz Ohija.

"Pobijedit ću, a onda uzdignute ruke i s pojasom napustiti kavez. Ništa se neće promijeniti", dodao je za kraj Stipe.

Linker
19. travanj 2024 09:04