UFC

(VIDEO) Ngannou: ‘Danas sam dvostruko bolji borac!‘, Stipe: ‘Bez brige, ishod će biti isti!‘

Stipe Miočić i Francis Ngannou
 screenshot (YouTube, UFC)
Još nas samo dani dijele do najvećeg revanša u povijesti UFC-ove teške kategorije

Nakon što je sirena označila kraj posljednje borbe UFC on ESPN 21 priredbe, bilo je jasno da nas po pitanju UFC borbi više ništa ne dijeli od UFC 260, priredbe koja 27. ožujka donosi okršaj za titulu teške kategorije, revanš između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua.

Iz tog razloga ne treba čuditi što je UFC na svoj YouTube kanal već tijekom emitiranje spomenute priredbe postavio Countdown najavu. Ovog puta malo kraću, tj. bez dijela posvećenog sunaslovnoj borbi, budući da je ista u međuvremenu otkazana. No, kroz 26 minuta i 42 sekunde imamo se priliku prisjetiti svega u vezi prve borbe Miočića i Ngannoua, održane u siječnju 2018. godine te onoga što se događalo nakon toga, sve do ovog velikog revanša. Do njega su obojica imali (još) jedan neočekivan pad, no nakon toga i uzdizanje poput feniksa.

Nije neočekivano ono što Ngannou govori o prvoj borbi. On smatra kako mu je tako nešto došlo prerano, da ga je pažnja koju je dobio omela i učinila da se osjeća presugiran i bolji nego što je. Čak je došlo do toga da je rekao kako je početkom borbe uživao u činjenici da će to sve uskoro biti iza njega. I dodaje kako zbog toga u Octagonu nije bio onaj pravi, a to se prenijelo i na njegovu iduću borbu, u kojoj je poražen od Derricka Lewisa.

S druge strane, Stipe i dalje nije čovjek od puno riječi. Vjeruje da zna što od Francisa očekivati i kako tome odgovoriti, a uvjeren je da ishod borbe neće biti niti malo drugačiji od onog kad su se prvi put sreli. Stipe trenutno nosi naziv najvećeg UFC teškaša svih vremena, a pobjeda u ovoj borbi bi to čvrsto zakucala u kamen na jedno dulje vrijeme, neovisno o tome što će se u idućim borbama događati.

Ispod teksta nalazi se najava koju nije potrebno dodatno opisivati. Ista je prepuna sjajnih lokacija na kojima je sadržaj sniman, kao i inserata iz prethodnih borbi obojice sudionika najvećeg teškaškog revanša u povijesti. Svaka čast borbama Arlovskog i Sylvije, Velasqueza i Dos Santosa ili Miočića i Cormiera. Ovo je ipak nešto posebno!

Linker
14. travanj 2024 16:06