Regija

Mirsad Bektić ostaje na subotnjem UFC programu, doveden mu je zamjenski protivnik

Mirsad Bektić
 screenshot
UFC je pronašao zamjenskog protivnika za Mirsada Bektića, koji će tako ovog vikenda ipak nastupiti

Mirsad Bektić imao je vrlo neizvjesno razdoblje u trajanju od gotovo dva dana, tj. otkako je postalo službeno kako njegov planirani protivnik Eduardo Garragorri neće biti u stanju nastupiti u Las Vegasu pa sve do vijesti kako je zamjena ipak pronađena. A upravo to se dogodilo te bosansko-hercegovački borac ipak neće ostati bez svog drugog nastupa u 2020. godini.

Umjesto Urugvajca, koji ne može nastupiti jer je jedan član njegovog tima pozitivan na COVID-19, UFC je odlučio drugu priliku dati Damonu Jacksonu (17-3-1, 0-1-1 UFC, 1 NC) i to četiri godine nakon što su ovom borcu pokazali izlazna vrata poslije samo tri borbe u Octagonu. Za to vrijeme odradio je deset borbi, upisavši osam pobjeda i dva poraza, od čega je sedam pobjeda ostvario prekidom. Nastupao je u poznatim i jakim promocijama, LFA i PFL-u. U LFA je postao privremeni prvak perolake kategorije, nakon čega je otišao u PFL, gdje se nije proslavio. Naime, postao je žrtva najbržeg nokauta u povijesti te promocije, budući da ga je Movlid Khaybulaev nokautirao već u desetoj sekundi borbe.

32-godišnji "The Leech" dočekao je priliku ponovno se iskazati u UFC-u, gdje je doživio poraz od Yancyja Medeirosa te odradio neodlučenu borbu Levana Makashvilija. Između toga je doživio poraz od Ronyja Jasona, no ta borba bila je poništena. UFC nije bio zadovoljan njegovim nastupima, ali još jednom su pokazali kako svatko može dobiti drugu priliku ako dokaže da ju zaslužuje.

Bektić je trenutno u svojevrsnom restartu svoje karijere, nakon dva poraza u nizu i ishod ove borbe ovisi mu o tome u kojem će karijera smjeru krenuti. Trenutno mu je najvažnije da je ostao na programu te da se može mentalno pripremiti za ono što ga čeka.

Linker
26. travanj 2024 09:58