UFC

(VIDEO) Bio je to početak kraja za Mirsada Bektića: Josh Emmett tada je pružio svoj ponajbolji nastup

Josh Emmett vs. Mirsad Bektić

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ususret narednom UFC-ovom eventu, promocija je odlučila podsjetiti nas na kvalitete Josha Emetta

Jako zanimljiv ''main event'' nudi ovotjedna UFC-ova priredba. Calvin Kattar i Josh Emmett obračunat će se u sklopu UFC on ESPN 37 priredbe koja se održava u glavnom gradu Texasa, Austinu.

Radi se o borbi između četvrtorangiranog (Kattar) i sedmorangiranog (Emmett) izazivača perolake kategorije. Obojica u ovaj meč ulaze nakon pobjeda u posljednjim nastupima.

Calvin Kattar početkom ove godine vratio se u kavez nakon što mu je Max Holloway priuštio brutalno prebijanje početkom 2021. godine. Kattar se vratio sa stilom, pobjedivši Gigu Chikadzea jednoglasnom odlukom sudaca. Pobjedom nad Emmettom, Calvin će obraniti svoje visoko četvrto mjesto i jedna pobjeda nakon toga, mogla bi biti dovoljna za napad na pojas.

Josh Emmett s druge strane u puno je većem pobjedničkom naletu. 37-godišnji američki borac slavio je u posljednja četiri nastupa. Dan Ige i Shane Burgos izgubili su jednoglasnom odlukom od Emmetta, a prije njih, Josh je nokautirao Michaela Johnsona i Mirsada Bektića.

Posebno impresivan bio je Emmettov nastup protiv Bektića, bosanskohercegovačkog borca s kanadskom adresom. Manje od jedne pune runde, Emmett je trebao kako bi došao do pobjede tehničkim nokautom. Bektić je u taj meč ušao kao 12-rangirani izazivač perolake kategorije, a iza sebe imao je dvije uzastopne pobjede.

Oba borca nešto su opreznije ušla u meč, a Bektić je bio blago aktivniji s iniciranjem napada. Emmett kao da je čekao pravu priliku da prezentira svoju udaračku moć, a dočekao ju je 65 sekundi prije kraja. Prednjim direktom Josh je uzdrmao Bektića koji je završio na podu. Agresivni Emmett nastavio je s ''ground and poundom'' i natjerao je suca na prekid 35 sekundi prije kraja borbe.

Publika je s oduševljenjem dočekala pobjedu Emmetta, jer meč se održao u Sacramentu, a Josh upravo tamo trenira, unutar Team Alpha Malea. Bektić je nakon ove borbe upisao još dva poraza i povukao se iz profesionalnog sporta.

Bio je to jedan od boljih Emmettovih nastupa u dosadašnjoj karijeri, a ususret meču protiv Kattara, UFC nas je odlučio počastiti snimkom kompletne borbu. Pogledati ju možete u videu ispod ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 18:46