Regija

Mirsad Bektić poražen od Josha Emmetta prekidom u prvoj rundi

Emmett vs. Bektić
Najbolji MMA borac iz BiH, Mirsad Bektić, poražen je na UFC Fight Nightu 155 u Sacramentu. Bolji od njega bio je Josh Emmett koji je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Spreman je ušao Bektić u svoju najvažniju borbu karijere i pravi ispit zrelosti, no na kraju nije uspio odgovoriti na ono što u Octagon unosi Josh Emmett. Poznato je kolika snaga se nalazi u šakama nesuđenog policajca iz Sacramenta, no i ovog puta su one pronašle svoj cilj. Mirsad Bektić nije pripremio dobru taktiku i to je rezultiralo porazom u trenucima kad je trebao potvrditi svoju vrijednost i talent.

Od samog početka imali smo priliku gledati borbu na nogama gdje niti jedan nije pokazao puno toga. Aktivno su se kretali i time nisu jedan drugom pružali priliku za neki ozbiljniji napad niti je ijedan pokazivao inicijativu za nekim eksplozivnijim napadom koji bi možda doveo do klinča ili rušenja. Odmah je bilo jasno kako će ovo biti borba koji može odlučiti jedan pravilno prepoznat trenutak. Nažalost po Bektića, njega je prepoznao Josh Emmett.

Tek što je završavala četvrta minuta borbe, Emmett pogađa lijevi direkt u Bektićevu bradu. Nije to bio udarac koji u startu izgleda jako, no bio je nevjerojatno precizan i Bektić pada na pod. Pogodio je to Emmett točno u trenutku kad je Bektić krenuo lijevim krošeom, dovoljno da oslabi njegov gard i ovaj mu udarac prođe doslovno preko ruke koja ga je trebala zatvoriti.

Nakon što je Bektić završio na podu, Emmett je napao. Pokušavao je Mirsad uhvatiti nogu i vratiti se na taj način u borbu, ali njegov protivnik bio je neumoljiv. Pogađao je nevjerojatno puno udaraca, bez previše strategije gdje oni trebaju završiti, no čini se kako ih je dovoljan broj završio na pravom mjestu, budući da je Bektić ubrzo pustio nogu. Kad je Emmett uspio doći do Bektićevih leđa počeli su sjedati još opasniji udarci, sudac je prepoznao kako se Bektić nema šanse izvući i prekinuo je borbu.

Tako je Mirsad Bektić propustio veliku priliku. No, u ovom slučaju će najvažnije biti ako se izvukao bez ozljeda te ako brzo bude mogao krenuti u pripreme za novu borbu. Njemu prije svega nedostaju češći nastupi, a porazi su nešto normalno u ovom sportu (osim ako se zovete Jon Jones ili Khabib Nurmagomedov). Ako Mirsad Bektić napokon krene redovno nastupati (tri puta godišnje), nema sumnje kako će ovaj poraz brzo ostati iza njega.

Linker
25. travanj 2024 00:20