Regija

Mladen Kujundžić osudio užasni incident na Platku: ‘Tiriel Luka Abramović više nije dio mog kluba‘

Mladen Kujundžić

 Facebook (mladen Kujundžić)
Poznati hrvatski kickboksač iskazao je veliko žaljenje zbog slučaja na skijalištu i osudio je svaki oblik nasilja

Užasan incident dogodio se u nedjelju navečer na Platku, hrvatskom skijalištu sjeverno od Rijeke. Trojica mladića odlučili su se BMW-om ‘‘driftati‘‘ na stazi, a u blizini staze nalazi se baza HGSS-a (Hrvatska gorska služba spašavanja). Nije dugo trebalo da BMW zapne u snijegu, a trojica dečkiju pokušavali su izvući automobil guranjem, ali nije im pošlo za rukom.

image

BMW na Platku

Riportal

Prema navodima Novog lista, to je bio uzrok strašnog incidenta koji je uslijedio. Jedan od pripadnika HGSS-a krenuo je u svoju bazu na spavanje, a mladić i djevojka zapriječili su mu prolaz zahtijevajući da motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega. HGSS-ovac je odbio njihov zahtjev, a mladić koji je tražio tu uslugu nokautirao ga je nakon odbijenice. Pripadnik HGSS-a ostao je ležati bez svijesti.

Jedan od gostiju ‘‘X bara‘‘ pritrčao je u pomoć, ali situacija je samo dodatno eskalirala. Krenulo je naguravanje, a ubrzo su se pridružili i ostala dva dečka iz spomenutog BMW-a koji je zapeo u snijegu. Na licu mjesta pojavio se i drugi član HGSS-a, ali i on je dobio udarac u glavu nakon kojeg je ostao ležati na tlu. Prvotno nokautirani pripadnik HGSS-a u međuvremenu je došao k sebi, ali s leđa je udaren nogom u glavu i okupljeni su se bojali da više nije niti živ nakon tog udarca. Prema navodima Novog lista, uslijedilo je oživljavanje, izvlačenje jeziak i davanje kisika.

Muškarac koji je prvi priskočio u pomoć također je pretučen i ‘‘cipelaren‘‘ na tlu. Jedna ženska osoba također je pokušala smiriti situaciju, ali nasilni mladići nisu imali milosti niti prema njoj te su joj zadali četiri udarca šakom u glavu.

Mladići koji su pretukli nekoliko osoba navodno teže više od stotinu kilograma, a brzo se pojavila informacija da se radi o MMA borcima.

‘‘Mi smo borci. Znate vi tko smo mi‘‘, navodno su povikivali i time su dali neke informacije o sebi.

Hitna pomoć ubrzo je pristigla na mjesto incidenta, a prioritet je bio teško ozlijeđeni HGSS-ovac kojeg su zbrinuli. Policija je također došla na Platak i trojica divljaka završili su privedeni.

HGSS-ovac koji je odbio izvući BMW zaradio je potres mozda i ozljedu vratne kralježnice. Muškarac koji je priskočio u pomoć završio je sa slomljenom rukom i oteklinama, a pretučena žena zadobila je unutarnje krvarenje u plućima. Navodno postoji i 20-minutna snimka cijelog incidenta, a policija ju koristi za istragu.

Ovaj strašni incident trojice divljaka u fokusu je naše javnosti, a u fokusu je i regionalne MMA javnosti jer se navodno radi o borcima. Index je nešto kasnije došao do imena napadača, a zbilja se radi o borcima. Jedan od napadača je Tiriel Luka Abramović, perspektivni teškaš iz Rijeke, dok su druga dvojica Matej Krunić i Lovro Pavelić.

Krunić i Pavelić zapravo su rekreativci u borilačkom sportu, a Tiriel Luka Abramović relativno je poznat na amaterskoj MMA sceni. 20-godišnji Abramović prema podacima s Tapologyja ima pet amaterskih MMA mečeva (4-1-0), a nastupao je i na FNC-ovoj amaterskoj ligi gdje je upisao dvije pobjede.

image

Tiriel Luka Abramović

Screenshot (nova Tv)

Abramović je nekoć bio i hrvatski skijaški reprezentativac, a skijao je i pod turskom zastavom čije državljanstvo također posjeduje. Od 2016. godine bavi se i borilačkim sportom, a skijašku karijeru je u međuvremenu odbacio.

Ono što je svima upalo u oko jest podatak da je Tiriel Luka Abramović borac iz riječkog ‘‘Dynamite Gyma‘‘. Radi se o dvorani koju vodi renomirani hrvatski kickboksač Mladen Kujundžić.

33-godišnji ‘‘Dynamite‘‘ također je na meti javnosti zbog ovog incidenta, a brzo smo potražili njegov osvrt na incident momaka koji su trenirali u njegovom klubu. Kujundžić je odmah potvrdio da Tiriel Luka Abramović više neće biti dio njegove dvorane, a za ostalu dvojicu momaka naveo je da su ponekad rekreativno trenirali u njegovoj dvorani, ali naravno da su i njima vrata ‘‘Dynamite Gyma‘‘ zatvorena. Mladen je iskazao veliko žaljenje, osudio je cjelokupni incident i rekao je kako ne zna koji je detalj te priče sramotniji.

‘‘Pretukli su volontere koji spašavaju živote i ženu. Razumijem da mladima može svašta pasti na pamet, bio sam i ja mlad, ali ovakvo nešto apsolutno nikad ne bi učinio.‘‘, između ostalog rekao je Kujundžić.

Trojica divljaka ovime su naštetili ozlijeđenim osobama, nego i ugledu svih onih s kojima imaju nekakvog doticaja. Mladen Kujundžić preko 15 godina je u borilačkom sportu i uz njegovo ime ne vežu se nikakve mrlje, nego uglavnom veliki uspjesi u kickboksu. Nažalost, zbog situacije koja je bila izvan njegove kontrole, Kujundžić se sada nezasluženo nalazi pred osudama javnosti.

Mladen je dodao da pojedine članove svog kluba ne može kontrolirati 0-24h dnevno i da bi rado spriječio takvo ponašanje, ali postupak trojice navedenih mladića jednostavno je bio izvan njegove kontrole. Kujundžić može utjecati na ponašanje unutar prostorija kluba, ali nemoguće je konstantno kontrolirati sve članove kluba.

Osim štete nanesene ugledu Mladena Kujundžića i njegove dvorane, šteta je nanesena i cjelokupnoj MMA zajednici. Radi se o sportu prema kojem mnogi i dalje imaju određene predrasude. Brojni MMA borci i treneri trude se prikazati ovaj sport u što boljem svjetlu, ali jedan ovakav incident čini njihov trud uzaludnim i vraća ih nekoliko velikih koraka unatrag.

Tiriel Luka Abramović, Matej Krunić i Lovro Pavelić bacili su ogromnu ljagu na kompletnu borilačku zajednicu. Da, radi se o mladim momcima koji su skloni nesmotrenim reakcijama i pogreškama, ali ovakav čin jednostavno se ne može nikako opravdati.

Nepopravljiva je šteta koju su napravili ugledu regionalne MMA zajednice. Žalosno je što će tu štetu popravljati isti oni koji se godinama trude prikazati MMA kao legitiman sport u kojem ne prevladavaju divljaci, nego pravi sportaši koji svoje znanje koriste isključivo unutar borilišta, a izvan borilišta koriste ga eventualno u samoobrani i sličnim plemenitima svrhama. Među takvima je i Mladen Kujundžić koji je također graditelj borilačkog sporta u Hrvatskoj, a sada ispašta zbog trojice mladića koji su svoje vještine iskoristili na totalno krivi način.

Ipak, najbitnije od svega jest zdravlje i oporavak onih koji su najviše nastradali u cijeloj ovoj priči, a to su HGSS-ovi volonteri i ostale osobe koje su priskočile u pomoć. Svima ozlijeđenima želimo brzi oporavak, a Tiriel Luka Abramović, Matej Krunić i Lovro Pavelić teško će ikada izbrisati ovo što su učinili. Nadamo se da će ih osjećaj srama spriječiti da makar ne ponove nešto slično.

Linker
22. travanj 2024 07:46