Regija

Mladen Sobjeslavski poražen u prvom kolu Svjetskog boksačkog prvenstva

Mladen Sobjeslavski
 Instagram
Prvi hrvatski boksač koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Jekaterinburgu bio je Mladen Sobjeslavski. Član BK Leonardo nastupio u prvom kolu turnira kategorije do 75 kilograma gdje je bolji od njega bio Euri Cedeno iz Dominikanske Republike jednoglasnom odlukom sudaca.

Hrvatski boksač dao je sve od sebe, no u ringu je imao boksača čiji mu stil od samog početka nije odgovarao. Tako je Mladen većinu meča proveo u traženju ritma koji bi mu odgovarao, no tri runde su premalo vremena da u tako nečemu uspije. Pogodio je svog protivnika nekoliko puta jako dobrim udarcima, no nažalost nije dovoljno dobro eskivirao one koji su dolazili prema njemu.

Došao je tako Mladen u situaciju gdje je svjestan kako mu za pobjedu treba prekid u posljednjoj rundi, no iz kuta njegovog protivnika dolazili su jako dobri savjeti i nije na kraju došao niti do prilike za tako nešto. Poslušao je Dominikanac sve savjete i radio je sve što je potrebno za uspješno privesti meč kraju. Svih pet sudaca su presudili u korist Cedena, dok će se Mladen morati zadovoljiti još jednim dragocjenim skupljanjem iskustva pred olimpijske kvalifikacije, odnosno dva turnira koja će se održati iduće godine i preko kojih će naši boksači pokušati osigurati svoje mjesto na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Sutra ćemo pratiti nastupe dva hrvatska boksača. Toni Filipi se u kategoriji do 91 kilogram bori protiv Tadasa Tamasauskasa iz Latvije. Svoj debi na Svjetskom prvenstvu upisat će Matej Uremović. Član BK Rijeka će u kategoriji do 81 kilogram nastupiti u meču protiv Francuza Gaetana Ntambwea.

Linker
24. travanj 2024 00:37