Regija

Matej Uremović unatoč sjajnom i hrabrom nastupu poražen od francuskog boksača

Uremović vs. Ntambwe
 screenshot
Hrvatski predstavnik na svjetskom boksačkom prvenstvu u kategoriji do 81 kilogram, Matej Uremović, nije uspio proći prvo kolo turnira. Odradio je vrlo hrabar nastup protiv favoriziranog Gaetana Ntambwa iz Francuske, no suci su smatrali kako je Francuz u sve tri runde napravio više.

Matej Uremović ipak nije uspio izboriti drugo kolo Svjetskog prvenstva u Jekaterinburgu, koje bi ga približilo na jedan meč od susreta s najboljim amaterskim boksačem posljednjih godina, Juliom La Cruzom. On je odradio tri sjajne, vrlo agresivne runde protiv iskusnijeg Gaetana Ntambwea iz Francuske, no na kraju nije dobio naklonost sudaca.

Zapravo su sve tri runde ovog meča bile slične. 22-godišnji boksač iz Rijeke bio je agresivniji i tražio je napade kombinacijama udaraca, od kojih su mu neke vrlo dobro prošle. No, većinu meča bio je previše otvoren, posebno za udarce u tijelo, što je Francuz jako dobro kažnjavao. Još jedan problem za Uremovića bilo je to što je svaku rundu pred kraj usporavao, što bi donijelo puno lakši posao Francuzu, odnosno udarce kojima je svaku rundu olakšao posao sucima koji su do tada možda i dvojili.

Pokazao je hrvatski boksač kvalitetu i talent, srčanost je također bila na mjestu, no mora se priznati kako mu je ipak nedostajalo iskustva za prilagoditi se protivniku koji je upravo na račun rutine došao do potrebnih bodova. Tako je nakon Mladena Sobjeslavskog i Matej Uremović završio svoj nastup u prvom kolu te u turniru ostaju još četiri hrvatska boksača.

Linker
18. travanj 2024 07:00