Regija

MMAJunkie odao veliko priznanje Miočiću, Stipe pobijedio i favoriziranog Masvidala

 Screenshot (YouTube)
Ugledni borilački portal MMA Junkie možda je izostavio Stipu Miočića iz top 10 najdominantnijih boraca posljednjeg desetljeća, ali ga je zato proglasio najvećim 'Povratnikom u 2019. godini'.

Aktualni teškaški prvak imao je opaku konkurenciju u ovom izboru, ali svoju nagradu ipak je ugrabio ispred, po nekima favoriziranog, Jorgea Masvidala te boraca među kojima još možemo izdvojiti Chan Sung Junga, Dana Hookera i Douglasa Limu.

MMAJunkie svoj izbor opravdava uz jedan čitavi pregled Miočićeve situacije koja je započela 7. srpnja 2018. kada ga je na UFC 226 priredbi nokautirao Daniel Cormier. Stipe je te večeri u Las Vegasu ostao bez pojasa te je otprilike 13 mjeseci čekao na revanš. Nije to bilo lako razdolje za najuspješnijeg teškaškog prvaka u povijesti UFC-a. Dana White i Cormier imali su nešto drugačije planove. Prema dijelu njih Stipe je trebao odraditi još barem jedan meč prije nove prilike, a 'DC' je paralelno pokušavao dogovoriti 'money fight' s Brockom Lesnarom.

U međuvremenu je Cormier, umjesto borbe sa Stipom, dogovorio obranu pojasa protiv Derricka Lewisa. Miočić je svo to vrijeme strpljivo čekao i uporno tražio ono što zaslužuje kao jedini koji je uspio tri puta zaredom obraniti teškaški naslov.

Miočiću se njegovo strpljenje isplatilo, propao je veliki Lesnarov povratak i revanš s Cormierom bio je dogovoren za kolovoz 2019.

"Bila je to jedna od najboljih borbi za teškašku titulu u povijesti. Miočić se borio s protivnikom kojeg su mnogi u tom trenutku smatrali najboljim 'pound-for-pound' borcem i tog je dana dobrih 15 minuta preživljavao pravi pakao. Cormier je imao jednu od svojih najboljih predstava, bio je impresivan, ali to je trajalo samo tri runde. U četvrtoj je Miočić pojačao napadačku igru, pogotovo udarcima u tijelo. Cormier je usporavao, a Stipe u konačnici stigao do pobjede", opisao je MMAJunkie povijesni revanš uz dodatak:

"Miočić se samo jednom borio u 2019. i to je bilo dovoljno da ponovno postane prvak. Jasno je da je on jedan od najboljih boraca koji su se ikad natjecali u teškoj kategoriji. Od nekoga tko nije bio prvi favorit za izazivačku poziciju do titule. Miočić je 'Povratnik 2019. godine u izboru MMA Junkieja", stajalo je u zaključku.

Linker
07. svibanj 2024 13:08