Regija

(VIDEO) MMAJunkie priznao: 'Kritiziraju nas jer smo izostavili Miočića'

 Screenshot (YouTube)
MMAJunkie odlučio je za kraj 2019. godine sastaviti listu s 10 najdominantnijih boraca proteklog desetljeća. Tema je to o kojoj smo već pisali, ali sada je ugledni borilački portal priznao da se zbog izbora svojih zaposlenika našao na udaru fanova...

Slaganje TOP lista definitivno se može opisati kao nezahvalan posao jer uvijek će biti nezadovoljnika i kritika, dok će pohvale uglavnom stizati samo s adresa izabranih i njima naklonjenih osoba.

TOP 10 MMAJunkieja predvodi UFC-ov prvak u poluteškoj Jon Jones, a njega redom slijede: Demetrious Johnson, Daniel Cormier, Georges St-Pierre, Conor McGregor, Amanda Nunes, Ronda Rousey, Khabib Nurmagomedov, Jose Aldo i Max Holloway.

Puno je tu izostavljenih velikana pa su tako i kritike bile brojne, što su priznali i sa samog portala.

"Dobili smo neke oštre kritike naših čitatelja. Zašto se preskočilo Stipu Miočića, jedinog čovjeka koji je tri puta zaredom branio teškašku titulu? Što je s Cris Cyborg..." otvorio je ponovno ovu temu MMAJunkie pa okupio nekoliko svojih novinara koji su pravdali svoj izbor.

Kad su na red došli svi izostavljeni, pet imena se posebno istaknulo. Uz Stipu i Cyborg, tu su se još našli Anderson Silva, Henry Cejudo i Tony Ferguson.

"Miočić je 1:1 s trećim likom s liste (Cormier, op.a.). Miočić je najduže opstao na tronu teške kategorije pa se ima pravo pitati zašto nije na listi. Ali 'DC' može reći - 'zar ste zaboravili da sam osvojio Strikeforceov turnir'. Ranije razdoblje, od 2010. do 2015. se isto treba gledati i to je nešto na što Cejudo i Miočić trebaju obratiti pozornost", dio je rasprave koji se odnosio na teškaškog prvaka uz naknadno dodani zaključak:

"Miočić ima najbolji teškaški niz, a sad je 1-1 s... Čovječe svih pet izostavljenih su dobri... Trebali smo sastaviti TOP 15."

Čitavu raspravu možete pogledati u video koji prenosimo u nastavku članka.

Linker
28. travanj 2024 06:38