Regija

NA DANAŠNJI DAN: Roberto Soldić demolirao je opasnog Čeha, a zatim je dogovorio najveći meč u povijesti KSW-a

Roberto Soldić vs. Patrik Kincl

 Screenshot (youtube, Ksw)
Točno dvije godine prošle su od Soldićeve posljednje obrane titule u KSW-ovoj velter kategoriji

Ogromna zvijezda nekoć je bio Roberto Soldić unutar poljske KSW organizacije. ‘‘Robocop‘‘ je dominantno vladao velter kategorijom, a kasnije je došao i do pojasa u srednjoj kategoriji. Ne samo da je bilježio pobjede, nego je pružao uzbudljive mečeve koje je pretežno završavao nokautom, a jedan od najvećih Soldićevih mečeva u KSW-u dogodio se na današnji dan prije dvije godine.

Puno su Poljaci ulagali u promociju meča između Roberta Soldića i Patrika Kincla. Odlični češki borac trebao je predstavljati težak izazov za Soldića i potencijalno mu preoteti tron u velter kategoriji. Još uvijek nismo zaboravili onaj fantastični promo video koji su Poljaci režirali upravo za ovaj meč, a event je nosio naziv ‘‘Crime of the Century‘‘ (‘Zločin stoljeća‘).

Soldić je u tom filmiću bio u ulozi opasnog kriminalca (ubojice), a Kincl je dobio ulogu policijskog inspektora. Jerzy Mielewski javio se s izvanrednim vijestima kako bi obavijestio javnost da je jedan od najopasnijih ljudi u Europi (Roberto Soldić) pobjegao iz zatvora, a pripisuje mu se pet hladnokrvnih ubojstava (asocijacija na pet Soldićevih pobjeda prekidom unutar KSW-a). Kincl je dobio zadatak pronaći bjegunca, a KSW je jednostavno oduševio takvom najavom borbe.

Kad je u pitanju sama borba, ‘‘ubojica‘‘ Soldić porazio je ‘‘inspektora‘‘ Kincla i došao je do ‘‘šestog ubojstva‘‘. Kincl je naime također poražen prekidom, a Soldić je do pobjede došao tehničkim nokautom u trećoj rundi. Kincl je solidan otpor pružao kroz prve dvije runde i vjerojatno je dobio drugu rundu. Međutim, Soldić je uzdrmao Kincla na početku treće runde, završio je u gornjoj poziciji u parteru i aktivno je tražio finiš. Dvije minute i 55 sekundi unutar treće runde, sudac je odlučio prekinuti meč nakon serije Soldićevih udaraca na koje Kincl nije imao adekvatan odgovor.

Kinclov niz od pet uzastopnih pobjeda prekinuo je sjajni Soldić, a odmah nakon meča Soldić je preskočio ogradu kaveza i prišao je Mamedu Khalidovu koji se našao na tribinama dvorane u Varšavi. Roberto je iskazao poštovanje velikom Khalidovu, a verbalno su dogovorili međusobni obračun.

Tri i pol mjeseca kasnije Soldić i Khalidov našli su se u kavezu, a bio je to meč koji je KSW predstavljao kao ‘‘najveću borbu u povijesti organizacije‘‘. Hrvatski borac nokautirao je i Khalidova, a tom pobjedom osvojio je pojas u srednjoj kategoriji. Nakon toga napustio je KSW, a trenutno je dio ONE Championship organizacije unutar koje zasad ne bilježi najbolje rezultate.

Dakle, točno dvije godine prošle su od Soldićeve pobjede nad Kinclom, a bila je to ujedno i posljednja Soldićeva obrana titule u KSW-ovoj velter kategoriji. Snimku pobjede nad Kinclom možete pogledati u videu ispod ovog teksta, a nadamo se da će Soldić uskoro kročiti u kavez i upisati prvu pobjedu pod okriljem ONE-a.

Linker
24. travanj 2024 18:00