Regija

Najuzbudljiviji borac prošle sezone FNC Armagedona također će nastupiti u Zaboku, čeka ga težak meč

Đorđe Bukvić

 Fight Site
Đorđe Bukvić tražit će svoju četvrtu profesionalnu pobjedu na FNC 5 priredbi

Pobjednik velter kategorije u drugoj sezoni FNC Armagedona, Đorđe Bukvić, jedan je od najatraktivnijih boraca koje smo gledali u prošloj sezoni turnira. Borac iz srpskog Unity Fight Teama pružio je možda i najbolji nokaut sezone, kad je u finalu nakon samo 15 sekundi, high kickom nokautirao Aleksandra Mihailovića.

Atraktivni nastupi i osvajanje turnira, priskrbili su mu ugovor s promocijom, a prvi nastup čeka ga 26. ožujka (treći mjesec) u Zaboku. Bukvić će snage odmjeriti s iskusnim članom zagrebačkog ATT-ja, Pleuratom Smajlijem (2-3-0).

Smajli je nekoć bio vrlo perspektivan borac i velike stvari očekivale su se od njega. Međutim, krajem 2016. godine i početkom 2017., vezao je dva poraza i nakon toga nismo ga gledali u kavezu/ringu. MMA debi odradio je još 2014. godine, a poznat je kao izrazito agresivan borac.

Pet godina nije nastupao, a sada ga čeka gladni mladi borac. Bit će to težak povratak za Smajlija, no zasigurno će dobiti odgovore na neka pitanja. Organizatori na svojoj Facebook stranici navode kako je Smajli redovno trenirao posljednjih pet godina te je čekao idealni trenutak za ponovni ulazak u kavez. FNC 5 u Zaboku i borbu protiv Bukvića, očito vidi kao takav trenutak. Hoće li se to pokazati dobrom odlukom, saznat ćemo za nešto manje od dva tjedna.

Borba će se održati u velter kategoriji, a Bukviću će to biti peti profesionalni nastup. Tri pobjede i jedan poraz njegov su dosadašnji rezime, a 22-godišnjak će dati sve od sebe da dodatno podeblja rubriku s brojem pobjeda.

Linker
19. travanj 2024 10:05