Regija

Napokon potvrđen organizator meča Hrgovića i Zhanga: Poznato je koliko će boksači zaraditi

Filip Hrgović

 Goran Mehkek/CROPIX
Trakavica oko ugovaranja Filipova idućeg meča, krupnim koracima bliži se kraju

U gradu Springfieldu, unutar američke savezne države New Jersey, gdje se nalazi sjedište International Boxing Federation organizacije, održala se licitacija honorara za meč između Filipa Hrgovića i Kineza Zhanga Zhileija. Meč čijem će pobjedniku pripasti status IBF-ovog obaveznog izazivača svjetskog prvaka teške kategorije.

Matchroom Boxing pobijedio je na licitaciji za ovaj meč, a radi se o poprilično očekivanom ishodu. Naime, Eddie Hearn koji stoji iza Matchroom Boxinga, promotor je kineskog boksača, a surađivao je i s našim Hrgovićem. Hearn je prošle godine dobio prava i na organizaciju Hrgovićeva meča protiv Michaela Huntera, no američki boksač kasnije je ipak odbio nastupiti jer je potpisao ugovor s Trillerom.

Ipak, neće samo Matchroom imati svoje prste u organizaciji meča, jer prema navodima poznatog boksačkog reportera Dana Rafaela, organizaciju će odraditi u suradnji s Wasserman Boxingom. Radi se o Hrgovićevim promotorima koji očito žele da se i njih nešto pita u cijeloj priči, no nema sumnje kako će Matchroom odraditi glavninu posla u ovoj priči.

Zajednička ponuda Matchrooma i Wassermana iznosi 650 tisuća američkih dolara, time su pobijedili ProBox promotorsku kuću, koja im je bila jedini konkurent s ponudom od 410 tisuća dolara.

Što se spomenute cifre od 650 tisuća dolara tiče, radi se o ukupnom iznosu honorara koji će Hrgović i Zhang podijeliti među sobom. Unaprijed je određeno kako će našem boksaču pripasti 60 posto tog iznosa, zato što je bolje rangiran od Zhanga.

Ipak, nije sve gotovo te se prelazi na iduću fazu pregovora. Boksači unutar 30 dana moraju potpisati ugovor kojim pristaju na ovu ponudu, a u međuvremeno ćemo saznati mjesto i vrijeme održavanja borbe.

Sad nam slijedi čekanje, koje se nadamo da će biti što kraće, odnosno da se neće čekati do posljednjeg dana predviđenog kao rok za potpisivanje ugovora. Iskreno se nadamo kako će ovaj posljednji dio proći najbezbolnije od svega i da bismo uskoro trebali saznati datum i lokaciju meča.

Linker
22. travanj 2024 02:26