K1 i Boks

Fury se uozbiljio i napustio društvene mreže: ‘Whyte će dobiti respekt kao da je Muhammad Ali‘

Tyson Fury

 Robyn Beck/AFP
Osam i pol tjedana trajat će pripreme tijekom kojih nećemo vidjeti niti čuti ‘Gipsy Kinga‘

Ugovor za meč između svjetskog WBC prvaka teške kategorije, Tysona Furyja i privremenog prvaka te time prvog izazivača, Dilliana Whytea, napokon je potvrđen. 23. travnja na Wembley stadionu spomenuti dvojac odradit će okršaj pred 80 tisuća navijača i pred milijunima ispred ekrana.

Iako to nije meč koji je Fury htio ili kakvom se nadao, kao prvak ima obavezu istog odraditi. Srećom, tu je 29.5 milijuna jako dobrih razloga koje mu je najjačom ponudom na licitaciji honorara osigurao njegov promotor Frank Warren. Meč uz sebe ima i velik ulog. Eventualni poraz od Whytea onemogućio bi Tysonovu borbu za apsolutnog svjetskog prvaka protiv Oleksandra Usyka ili Anthonyja Joshue. Zbog svega toga ući će on vrlo ozbiljan u cijeli proces. To najbolje otkriva njegova objava na Twitteru, kojom se na dva mjeseca oprostio od svojih pratitelja.

"Potpuno odlazim s društvenih mreža na osam i pol tjedana. Odlazim u trening kamp da bih dao Dillianu Whyteu sav respekt na svijetu. Trenirat ću kao da je on Muhammad Ali ili Bruce Lee. Nikad nikoga u životu nisam podcijenio i on će od mene dobiti sav respekt koji zaslužuje kao prvoplasirani borac WBC ljestvice. Nemojte me zvati, slati poruke ili e-mailove, kontaktirati me na bilo koji način. Izvan svega sam do svibnja. Cijenite moju privatnost i vidimo se na konferenciji za medije", rekao je Fury.

Iako je posljednjih tjedana Whytea nazivao raznim pogrdnim izrazima, jasno je da respekt od početka postoji i da niti u kom slučaju ga Fury nije imao namjeru podcijeniti. Uostalom, ne bi bio tu gdje je da se tako nije postavljao pred svaki meč i prema svakom protivniku. Posebno jer je i sam svjestan svog tog uloga koji je gore naveden i objašnjen.

Nedostajat će nam Furyjeve redovne i većinom zabavne objave, ali on vjeruje da je to ono što je potrebno da bismo ga u ringu vidjeli u najboljem izdanju i vjerujemo da će se to isplatiti.

Što se tiče Whytea, on se "privatizirao" još otkako je odrađena licitacija honorara. Njegov honorar za meč trebao bi biti 7.4 milijuna dolara, što je uvjerljivo najviše što je zaradio u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Linker
22. travanj 2024 05:17