Regija

Napokon poznat datum finalne priredbe prve sezone FNC Armagedona

Đurđev vs. Bažant
 Bruno Konjevic/CROPIX
Nešto manje od osam mjeseci nakon prve priredbe, održat će se finale prve sezone FNC Armagedona

Prošle godine započeti turnir Fight Nation Championshipa rezultirao je sjajnim komentarima prijatelja sporta, ali i klubova. Također, prve dvije priredbe postigle su veliku gledanost i medijsku čitanost, tako da se pojavio veliki interes oko finalne priredbe, koja je prvobitno bila planirana za kraj prošle godine. Nažalost, problemi s pandemijom sve su zakomplicirali i odužili te organizatora doveli u neizvjesnost oko toga kad bi se posljednja priredba prve sezone mogla održati. Čekali su se uvjeti, a oni su sada čini se napokon tu.

Fight Nation Championship je danas tako najavio "treću sreću", odnosno datum finala. U pitanju je 10. travnja. Domaćin priredbe ponovno bi trebala biti dvorana American Top Teama, a trenutno nije poznato hoće li se održati samo finalne četiri borbe ili će se promocija držati prvobitnog plana prema kojem je na priredbi trebalo nastupiti još nekoliko dokazanih imena domaće borilačke scene.

Što se tiče finala, u perolakoj kategorije sastat će se Daniel Bažant i Nino Škrijelj, što je zapravo revanš borbe iz četvrtfinala, u kojoj je slavio Bažant. Laka kategorija donosi borbu Patrika Čelića i Marka Bojkovića, dva mlada borca koji su putem društvenih mreža već puno toga jedan drugom poručili te stvorili rivalitet. U velter kategoriji gledat ćemo zagrebački duel Jakoba Kosića i Marka Ostaneka, dok srednja kategorije donosi borbu Đanija Barbira i Andija Vrtačića, po većini mišljenja ujedno najkvalitetniju borbu na turniru.

FNC je već najavio kako će se nastaviti s Armagedon turnirima te da uskoro kreću prijave za drugu sezonu, u kojoj bi turniru trebale biti pridodane još dvije nove kategorije, poluteška i teška.

Linker
19. travanj 2024 22:37