Regija

Naporan rad i sjajni rezultati se isplaćuju: Ivan Vitasović novi je borac KSW-ove teške kategorije!

Zelg Galešić (lijevo) i Ivan Vitasović 

 Goran Sebelic/CROPIX
FNC-ov prvak teške kategorije potpisao je ugovor s jednom od najboljih europskih MMA promocija

Odlične vijesti dolaze iz pulskog Trojan Gyma! Njihov ponajbolji borac i prvak FNC-ove teške kategorije, Ivan Vitasović (11-5-1) napravio je dodatni iskorak u svojoj karijeri.

Vitasović je od danas novi član KSW-a, ponajbolje europske MMA organizacije u kojoj su brojni hrvatski borci (Goran Reljić, Roberto Soldić, Antun Račić, Ivan Erslan itd.) ostavili dubok trag. Ivan će pokušati poći njihovim stopama.

Dražen Forgač kao menadžer Ivana Vitasovića dao je kraći osvrt za Fightroom u kojem je pojasnio kako je moguće da je Vitasović kao FNC-ov prvak dobio priliku potpisati ugovor s drugom promocijom. Naime, FNC-ovi prvaci inače imaju ekskluzivne ugovore i nije im dopušteno nastupati u drugim promocijama, ali iznimke su moguće. Uostalom, Daniel Bažant kao prvak FNC-ove perolake kategorije nedavno je nastupio pod okriljem Cage Warriorsa.

Tako je i Vitasović dobio iznimku, a pomogla je odlična suradnja na relaciji Forgača i Zelga Galešića, glavnog trenera pulskog Trojana. Dodamo li da Dražen Forgač ima jako dobru suradnju i s KSW-om, sve je jasno.

Prema podacima s Fightrooma, Vitasović bi tijekom 2023. godine trebao odraditi minimalno dva nastupa pod okriljem KSW-a, a jednako toliko nastupa planira odraditi i u FNC-u.

Prvak KSW-ove teške kategorije Phil De Fries više od četiri godine dominira tom kategorijom i upisao je čak sedam obrana titule. Rano je prognozirati hoće li Vitasović biti taj koji će ga svrgnuti s trona, jer Ivana prvo čeka uspon do eventualnog ‘‘title shota‘‘.

Borci poput Michala Kite, Daniela Omielanczuka, Ricarda Prasela, Mariusza Pudzianowskog, ali i Darka Stošića, najzvučnija su imena KSW-ove teške kategorije. Pregršt je zanimljivih opcija za Vitasovića, a sjajno je vidjeti da se njegov trud isplaćuje. Ivan je u seriji od pet uzastopnih pobjeda, a četiri je upisao prekidom. Pojas je osvojio i u Megdanu, a sada je vrijeme za iskorak i podizanje karijere na još viši nivo.

Sretno Ivane Vitasoviću, zaslužio si!

Linker
23. travanj 2024 17:05