Regija

Zelg Galešić otkrio koga smatra najvećim legendama hrvatskog borilačkog sporta, među njima i Hrgović!

Zelg Galešić

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)

Proslavljeni hrvatski MMA borac i legenda borilačkog sporta u našim krajevima gostovao je nedavno na "On Weight Show" emisiji kod jednog od najpoznatijih hrvatskih MMA trenera Gorana Babića "Hambija". U tri i pol sata kvalitetnog sadržaja dvojica MMA eksperata prošli su raznorazne teme iz borilačkog svijeta, no jedna od najupečatljivijih stvari o kojima su pričali bile su legende hrvatske borilačke scene. Prvo je spomenuo Mate Parlova, a zatim se osvrnuo na borce nakon osamostaljenja Hrvatske.

"Cikatić i Mirko (Filipović) su velike dimenzije ovog sporta, a tu bih obavezno stavio i Pokija (Igor Pokrajac) i Reljića. Reljić nekako uvijek padne u zaborav ovim našim domaćim fanovima. Nekako ga se uvijek u cijeloj toj priči zaobiđe, a Reljić je jedan respektabilan borac koji se bori na visokom nivou i uvijek se borio na visokom nivou. Zatim pokojni Maro Perak, a spomenuo bih sigurno i Džombu, Damira Mirenića. On je uz mene i Pokija bio jedan od prvih pet šest boraca u MMA u Hrvatskoj. Bilo bi mi žao da nekog izostavim"

Zelg je također nabrojao i koga sve smatra legendama u hrvatskom boksu, od kojih se jedan i danas probija prema samome vrhu.

"Stavit ću Stipe Drviša na prvo mjesto, Mavrovića možda onako više marketinški nego ostalo, ali svaka mu čast jer se borio za svjetsku titulu, te Hrgovića." - zaključio je svoju listu boksača Zelg.

Filip Hrgović će sigurno još opravdati status boksačke legende, iza njega je trenutno najveća pobjeda u karijeri protiv Zhanga Zhileija, a trenutno je u pregovorima za borbu protiv Andyja Ruiza. Zelgov odabir boraca je prilično zanimljiv, ali i očekivan. Ono što je spomenuo za Gorana Reljića je istina jer od svih legendi ovog sporta koje se i dalje bore on je najmanje u medijima. Trenutno se bori u RFA organizaciji, a borio se i u ruskoj ACA, UFC-u, KSW-u i u mnogim drugim organizacijama.

Snimku čitavog razgovora između Gorana Babića "Hambija" i Zelga Galešića možete pogledati OVDJE.

Linker
05. ožujak 2024 21:39