Regija

Nešto veliko ‘kuha se‘ u Oktagon MMA organizaciji? Vlasto Čepo treba protivnika, Forgač ponudio svog prvaka!

Đani Barbir | Vlasto Čepo

 Tomislav Kristo/cropix | Instagram (vlasto Čepo)
Splet raznih okolnosti doveo je Oktagon MMA u priliku da organiziraju meč koji publika u našoj regiji željno iščekuje

Prava je šteta što je FNC 17 event ostao bez jednog od najiščekivanijih mečeva, a to je onaj između Đanija Barbira i Nemanje ‘‘Kobe‘‘ Nikolića. Veliko rivalstvo trebalo je kulminirati borbom u Beogradu, ali od toga neće biti ništa.

‘‘Koba‘‘ je otkazao meč zbog ozljede i tako je Barbir ostao bez prilike za poraziti ‘‘ljutog‘‘ rivala na gostujućem terenu, a vjerojatno Barbir ostaje i bez prilike za nastup na tom velikom eventu. Kako sada stvari stoje, zamjenskog protivnika neće biti, a samo je nekoliko dana ostalo do eventa.

No, dobra je vijest da bi Đani Barbir potencijalno mogao nastupiti pod okriljem druge organizacije, točnije, u kavezu Oktagon MMA organizacije. Barbir do sada nije nastupao u češko-slovačkoj organizaciji i ujedno ponajvećoj europskoj organizaciji, ali splet okolnosti mogao bi mu otvoriti vrata.

Naime, Oktagon se našao u velikim problemima. Njihov veliki Oktagon 58 event koji je na rasporedu 8. lipnja (šesti mjesec), ostao je bez ponajveće borbe na ‘‘fight cardu‘‘. Patrik Kincl trebao je braniti pojas prvaka srednje kategorije, a Matej Penaz odabran je kao sljedeći izazivač. Kincl je nažalost otkazao nastup zbog ozljede, ali organizatori su brzo reagirali. Vlasto Čepo trebao je uskočiti kao zamjena i napokon smo trebali dobiti meč između Penaza i Čepe.

Četiri puta Čepo i Penaz imali su ugovoren meč, ali uvijek se nešto ispriječilo održavanju te borbe. Nadali su se čelnici Oktagona kako je konačno došlo vrijeme za tu borbu, ali peti pokušaj također je završio neuspješno. Matej Penaz odbio se boriti protiv Čepe, jer talentirani Čeh želi isključivo borbu za pojas. Potvrda te vijesti došla je jutros od strane Oktagona.

Ruku spasa ponudio je Dražen Forgač, čelni čovjek FNC organizacije. Kako prenosi portal FIGHTROOM, Forgač je spreman ponuditi svog prvaka srednje kategorije i to za meč protiv Čepe.

‘‘Čuo sam da Oktagon ima problema s okršajem Čepe i Penaza. Spreman sam im pomoći s protivnikom za Čepu. Naš prvak Đani Barbir ostao je bez meča za priredbu u Beogradu, u kontaktu sam s Oktagonom.‘‘, otkrio je Forgač za FIGHTROOM.

Podsjećamo, Vlasto Čepo i Đani Barbir prepucavali su se još krajem 2022. godine i jedan drugog pozivali su na međusobni okršaj. Čepo je prozivku uputio i gostujući u podcastu MMA Institut, ali do meča zasad nije došlo.

Možda je upravo Oktagon 58 odlična prilika da konačno dođe do ovog sjajnog okršaja. Barbir je prošao pripreme, ali ostao je bez protivnika, a Čepo je također ostao bez protivnika jer Matej Penaz uporno izbjegava taj meč. Čelnici Oktagona imaju sjajnu priliku u svojim rukama, a narednih dana saznat ćemo hoće li iskoristiti ono što im je Forgač ponudio.

Linker
18. lipanj 2024 19:29