Regija

Ništa od trilogije?! Čelni čovjek RCC-a tvrdi: ‘Sve je jasno, Shlemenko je izdominirao Ilića i tu priča završava‘

Alexander Shlemenko (lijevo) i Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić

 Screenshot (youtube, Rcc Mma)
Srpski borac Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić izazvao je Shlemenka na treći obračun, ali RCC organizacija nije zainteresirana

Težak poraz pretrpio je Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić (15-6-0) proteklog vikenda u Rusiji. Popularni srpski MMA borac nastupio je na RCC 17 eventu u Jekaterinburgu, a čekao ga je revanš s legendarnim Alexanderom Shlemenkom.

Podsjećamo, ‘‘Joker‘‘ je u osmom mjesecu prošle godine nokautirao Shlemenka nakon samo 21 sekundu borbe, a na RCC 17 eventu nadao se potvrdi da je bolji borac od Shlemenka. Potvrdu nažalost nije dobio, jer Shlemenko je dominirao drugom borbom od prve do posljednje sekunde.

Hrvanje i vještine u parteru napravile su razliku, a ‘‘Joker‘‘ nije imao odgovor za te segmente Shlemenkove igre. Tehničkim nokautom 10 sekundi prije kraja prve runde, Shlemenko je porazio Ilića. Prekid je možda bio i uranjen, ali činjenica je da Ilić nije dobro izgledao tijekom prve runde.

Treba dodati da je ‘‘Joker‘‘ ranije ove godine pretrpio težak prijelom ruke, a nedugo nakon meča otkrio je kako prijelom još nije u potpunosti zarastao. Unatoč tome, Ilić se odvažio, otišao je na gostujući teren i upustio se u revanš sa Shlemenkom.

Naravno da se ‘‘Joker‘‘ nada trilogiji nakon poraza u revanšu. On i Shlemenko sada su na 1-1 i trilogija zasigurno ima smisla. Ipak, čini se da čelnici RCC organizacije ne planiraju ugovoriti još jedan meč između Shlemenka i Ilića.

Na društvenim mrežama RCC organizacije osvanula je objava u kojoj poručuju kako neće biti trilogije između Shlemenka i Ilića. Nikolai Klimenko, čelni čovjek RCC-a oglasio se po tom pitanju.

‘‘Shlemenko je nametnuo stil kakav nitko nije očekivao. Bila je to totalna dominacija. Alexander je bio motiviran i to ga je dovelo do sjajnog rezultata.‘‘, započeo je Klimenko, a potom je dodao:

‘‘Meni se čini kako je sve jasno ovdje. Prva borba između Ilića i Shlemenka završila je nakon jednog udarca, ali bilo je teško razlučiti tko je bolji borac. Sada smo vidjeli da se Alexander (Shlemenko) može ponovo posložiti i to je bila dominacija. Shlemenko je prilagodio svog stil borbe. Pobjeda je bila uvjerljiva i značajna, a ne vidim daljni razvoj priče između Shlemenka i Ilića u RCC organizaciji.‘‘, poruka je Nikolaija Klimenka.

Prava šteta ako ostanu pri ovakvom mišljenju. Nije tajna da ‘‘Joker‘‘ Ilić jako dobro zarađuje nastupanjem u Rusiji i trilogija bi mu pružila mogućnost za još jedan dobar honorar. Eventualna pobjeda u trećem meču otvorila bi mu još neka vrata, ali možda mu ni sada nisu zatvorena baš sva vrata. Mnoštvo je potencijalnih opcija u Rusiji, a sam Shlemenko posjeduje svoju organizaciju pod nazivom ‘‘Shlemenko Fighting Championship‘‘. Možda trilogiju budemo gledali pod okriljem te organizacije, ali kad je RCC u pitanju, ova priča je završena.

Linker
14. travanj 2024 05:36