Regija

Novi izazov za Tea Mikelića: Ponajbolji hrvatski kickboksač u muay thai meču s MMA rukavicama

Teo Mikelić
 Fight Site
Češka Oktagon MMA promocija bit će iduća stanica odličnog hrvatskog kickboksača Tea Mikelića

Točno godinu dana nakon svog posljednjeg meča i prekrasnog nokauta na domaćem terenu u Puli, u ring će se vratiti Teo Mikelić. Jedan od najboljih hrvatskih kickboksača će 27. veljače odraditi meč u Češkoj i to po vrlo zanimljivim pravilima. Naime, perspektivna i sve snažnija Oktagon MMA organizacija uvela je u svoj program muay thai borbe u MMA rukavicama, nešto poput borbi kakve se održavaju u ONE Championshipu te će se 28-godišnji Mikelić testirati po tim vrlo zanimljivim pravilima.

Tea čeka vrlo perspektivni i atraktivni domaći borac Andy Čehovský, a priredba će se održati u gradu Brno te nosi naziv UNDC Last Man Standing. Mikelić je posljednjih godinu dana trenirao i pripremao se za nove izazove, a znajući koliko je već prošao u karijeri, pomalo nam nevjerojatno zvuči podatak da mu je 28 godina, odnosno da tek ulazi u ono što bi trebale biti njegove najbolje godine.

Ono što je novo u Teovoj karijeri je podatak kako je pokrenuo svoju vlastitu dvoranu. Zajedno s trenerom Denisom Vojnovićem otvorio je Punch It Gym, što je ujedno prva franšiza tajlandskog boksa u Hrvatskoj. Time je napustio Trojan Team čiji je član bio godinama, budući da su se oni u potpunosti posvetili MMA-u. No, ostali su u sjajnim odnosima te se u budućnosti mogu očekivati suradnje boraca iz ova dva tima.

Teo se također za izazove u 2021. godini pripremao na Tajlandu, gdje je proveo puna dva mjeseca, pa je stoga sigurno spreman za sve što ga može dočekati u navedenom meču. Dok se nalazio na pripremama, nastala je i video kompilacija koju možete pogledati ispod teksta.

Linker
18. travanj 2024 04:32