Regija

Odgođen najvažniji meč Smakićijeve dosadašnje karijere, ali već je poznat novi datum održavanja

Agron Smakići

 Instagram (legacy Sports Management)
Hrvatskog teškaša čeka težak ispit protiv iskusnog boksača s Jamajke

Veliki meč čeka Agrona Smakićija (17-1-0, 15 KO). 31-godišnji hrvatski teškaš nastupit će u Dubaiju, a protivnik će mu biti 36-godišnji Lenroy Thomas (25-5-1, 13 KO).

Smakići i Thomas trebali su se boriti proteklog vikenda u Dubaiju, no cjelokupna priredba otkazana je i prebačena na novi datum. Dobra je vijest kako nećemo dugo čekati na taj meč. Naime, novi datum održavanja priredbe jeste 26. ožujka, a lokacija je i dalje ista.

Bit će to prvi ovogodišnji meč za perspektivnog hrvatskog teškaša. Smakići je do jedanaestog mjeseca 2019. godine upisao čak 15 pobjeda zaredom i djelovalo kao da je spreman za veći iskorak na sceni. Međutim, u meču za IBO interkontinentalnu titulu, savladao ga je Kazahstanac Zhan Kossobutskiy, nokautom u prvoj rundi. Kossobutskyi je boksač koji je u taj meč ušao s 11 pobjeda i nula poraza, a trenutno se zaustavio na 17 pobjeda. Još uvijek je neporažen.

Smakići je nakon toga uzeo određenu pauzu i mečevima se vratio u 2021. godini. Lakoćom je savladao Andrasa Csomora nokautom u prvoj rundi te Ramazija Gogichashvilija nokautom u drugoj rundi. Sada ga ponovno čeka težak ispit.

Naime, Lenroy Thomas poznat je i iskusan boksač. Iza njega nastupi su na najvećoj sceni. Dvaput je ulazio u ring s poznatim britanskim boksačem Daveom Allenom. Jednom je slavio, dok je drugi meč prekinut u prvoj rundi zbog posjekotine koju je Allen zadobio nakon sudara glavama. Thomas je 2015. godine savladao i Jasona Estradu, dok je od imena poput Joea Joycea i Dominica Breazealea ipak gubio. Thomas je trenutno u nizu od dvije pobjede, a posljednji meč odradio je u 12. mjesecu 2020. godine. Sve u svemu, radi se o respektabilnom jamajkanskom teškašu koji je trenutno na 65. mjestu u poretku teškaša prema Boxrecu. Smakići je na 109. poziciji.

Dakle, radi se o izuzetno važnom meču za Smakićija koji će ovom borbom ponovno tražiti nešto veći iskorak, a nadamo se kako će ovaj put iskoristiti priliku. Priredbu će predvoditi meč između Mikea Pereza (26-3-1) i Vasila Ducara (10-4-1) za WBA interkontinentalnu titulu u cruiser kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 07:48