Regija

Odličan početak SP-a za hrvatske boksače: Luka Plantić i Matteo Komadina uvjerljivo slavili

Matteo Komadina
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
Domaći predstavnici u kategorijama do 63.5 i 80 kilograma pružili su dobre nastupe

Uspješno su hrvatski boksači otvorili Svjetsko boksačko prvenstvo koje se ove godine održava u Beogradu. Matteo Komadina u kategoriji do 63.5 kilograma prvi je od naših predstavnika ušao u ring. Boksač iz Delnica savladao je Korejca Jongseunga Leeja podijeljenom sudačkom odlukom.

Četiri suca bodovala su borbu u korist Komadine ,a sudac iz Tajvana pomalo nejasno, vidio je Korejca kao boljeg u današnjem meču. Komadina je dobro otvorio meč, njegove kombinacije prednjeg i zadnjeg direkta dobro su radile, a krajem runde poslao je Leeja na pod te se Korejcu brojalo.

Dominacija Komadine nastavila se i tokom druge runde, a nekoliko puta u nizu, Matteo je protivniku radio probleme kombinirajući desni kroše i lijevi direkt. Hrvatski boksač nakon druge runde bio je u osjetnoj prednosti, a Korejac je trebao drastično promijeniti stvari kako bi došao do pobjede.

Uistinu je Lee krenuo agresivno tokom treće runde, no Mateo je konstantno inicirao klinč i smirivao napade agresivnog protivnika. Ipak, 50-ak sekundi nakon početka zadnje runde, Korejac je imao jedan dobar pogodak ljevicom nakon kojeg su Komadini pomalo klecala koljena. Međutim, hrvatski predstavnik je rutinski privodio meč kraju i na koncu prošao u iduću fazu natjecanja. Ukupno su 44 boksača u njegovoj kategoriji (do 80 kg), a sljedeći protivnik Mattea Komadine bit će opasni Ukrajinac Denys Pesotsky

Luka Plantić drugi je od hrvatskih boksača kročio u ring unutar beogradske Štark arene. Hrvatski olimpijac s ovogodišnjih Igara u Tokiju očekivano je slavio protiv Slovenca Gregora Starašinića. Plantić je meč kontrolirao od početka do kraja te je slavio uvjerljivom odlukom sudaca (5:0). Plantić se tako plasirao u 1/16 finala, a tamo ga čeka Bjelorus Alaksei Alfiorau.

Gabrijel Veočić u kategoriji do 75 kilograma zadnji je naš predstavnik na današnjem programu. Njegov meč protiv Meksikanca Hectora Martineza Aguirrea na rasporedu je oko 20.30 sati.

Linker
25. travanj 2024 12:21