Regija

Oglasio se Dražen Forgač: ‘Ideja je da su svi FNC-ovi borci dio obitelji bez obzira na nacionalnost‘

Dražen Forgač
 Fight Site
Predsjednik FNC-a Dražen Forgač dao je osvrt na incidente pojedinaca na netom održanom Armagedonu

Podigla se određena prašina nakon proteklog vikenda i FNC Armagedon priredbe. ''Superfight'' Vase Bakočevića i Francisca ''Croate'' Barrija završio je nakon samo 60 sekundi borbe jer se Vaso prethodno ozlijedio. Naišao je crnogorski MMA borac na određene uvrede na nacionalističkoj bazi kada je ulazio u kavez, a putem Instagrama objasnio je kako su mu s tribina psovali ''srpsku majku''.

Francisco Barrio također se osvrnuo na situaciju putem svog Instagram profila rekavši kako je meč između njega i Vase otišao na neki drugi nivo mržnje i to se nije trebalo dogoditi. Danas se putem ''storyja'' na Instagramu oglasio i Dražen Forgač, jedan od voditelja FNC-a i organizatora spomenute priredbe.

''Što se tiče priče o nacionalizmu, ona je potpuno deplasirana. Ograđujem se od ispada pojedinaca i preuzimam dio krivice zbog toga što nismo provjerili ulaznu pjesmu jednog borca iz Njemačke koja nikako nije bila primjerena lokaciji ni trenutku, a koja je rezultirala velikim negodovanjem publike. Važno je napomenuti da sigurnost boraca niti u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Puni naziv FNC-a glasi Fight Nation Championship. Ideja je da su svi borci koji nastupaju u FNC-u bez obzira na nacionalnost zapravo dio FNC obitelji odnosno nacije. Niti jedan borac u FNC-u nije drukčije tretiran zbog nacionalnosti, niti će biti dok smo moji partneri i ja na čelu organizacije.''

Borac iz Njemačke na kojeg Forgač aludira je Aleksandar Dimitrijević, sudionik turnira u poluteškoj kategoriji. On je u kavez ulazio uz pjesmu ''Litija'' koju izvodi Stevan Sekulić. Radi se o pjesmi koja opisuje borbu srpskog naroda u Crnoj Gori i na Kosovu, a Dimitrijević je naišao na glasne zvižduke i negodovanje publike zbog odabrane pjesme. Mario Žgela i Žarko Janković nastupili su nakon Dimitrijevića koji je izgubio od Igora Kuzmanovića, a s obzirom da je Žgela brzo završio svoj posao, nismo dugo čekali na ulazak Vase Bakočevića u kavez. Dio publike, odnosno pojedinci kako Forgač navodi vjerojatno su još uvijek bili pod dojmom ulazne pjesme Aleksandra Dimitrijevića te su dio ljutnje iskalili i na Bakočeviću.

Šteta je što se takve stvari ponekad događaju, no to ne mijenja činjenicu kako smo gledali jako dobru priredbu i organizaciju na visokom nivou. Da ne završimo u negativnom tonu, valja naglasiti kako je Dražen Forgač također otkrio informaciju da je više od 500 tisuća gledatelja popratilo priredbu u live streamu koji se prenosio na Youtube kanalu portala 24 sata. Radi se o nezapamćenoj brojci kada su regionalne MMA priredbe u pitanju.

Linker
14. travanj 2024 16:13