Regija

Vraća se jedan od najvećih talenata u regiji: Marko Bojković nastupit će na FNC-ovoj priredbi

Marko Bojković
 Instagram (marko Bojković)
Srpski borac lake kategorije Marko Bojković spreman je za prvi nastup nakon osvajanja Armagedona

Puno interesa privukao je Marko Bojković u prošloj sezoni FNC Armagedon turnira. Srpski borac pružio je tri sjajna nastupa u lakoj kategoriji, a posebice impresivan bio je onaj zadnji, u finalu protiv Patrika Čelića. Mnogobrojni fanovi i MMA lica smatraju ga najboljim borcem prve sezone te se s nestrpljenjem iščekuje njegov idući nastup. To će se napokon i dogoditi, a Bojkovića ćemo gledati u FNC-ovom kavezu tokom studenog. Tada će se održati i finale ovosezonskog FNC Armagedon turnira, a Marko će nastupiti u jednom od ''superfightova''. Protivnik trenutno nije poznat javnosti.

Bojkoviću (1-0-0) će to biti druga profesionalna MMA karijera u borbi nakon finala protiv Čelića. 20-godišnji borac iz Srbije u travnju ove godine osvojio je turnir, a nedugo nakon osvajanja turnira prošao je operaciju desne ruke koja ga je malo dulje udaljila iz borilišta. Sada je spreman za novi nastup, a putem Instagram profila opisao je što možemo očekivati od njega u studenom.

''Neki kažu da sam bio brutalan. Ja vam kažem, studeni je mjesec kada ću biti brutalan i zao. Spremam se za najveći izazov do sada, trebat će vam lijekovi za smirenje da biste mogli ispratiti moje iduće izdanje, a program neće biti preporučen mlađima od 18 godina.''

U sklopu iste priredbe nastupit će još jedan osvajač turnira iz prve sezone. Borac velter kategorije Marko Ostanek pojavio se samozatajno u turniru, no ubrzo je sve oduševio svojim vještinama u parteru. Borac iz Ban Teama pokazao je izuzetno visoku razina BJJ-a i sva tri protivnika u turniru završio je submissionom (RNC-om). Njegova finalna borba protiv borca iz ATT-a Jakoba Kosića jedna je od najboljih borbi u cijeloj toj sezoni. Ostanekov protivnik također trenutno nije poznat.

Sve u svemu, radi se o dobrim vijestima za sve ljubitelje regionalnog MMA-a jer Bojković i Ostanek stvarno su zanimljivi i talentirani borci, a preostaje nam vidjeti kakve protivnike će im pripremiti organizatori.

Linker
23. travanj 2024 00:42