Regija

Ognjen Babić upisao novu pobjedu: Talentirani srpski borac dobrano se namučio na eventu u Švedskoj

Ognjen Babić

 Instagram (ognjen Babić)
Pobjednik treće sezone FNC Armagedona puno teže od očekivanog došao je do pobjede na FCR 15 eventu

Super talentirani srpski borac Ognjen Babić upisao je treću pobjedu u svojoj profesionalnoj MMA karijeri. Pobjednik treće sezone FNC Armagedona u velter kategoriji, danas je nastupio pod okriljem švedske Fight Club Rush organizacije i došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Borac iz dvorane Car Dušan Silni obračunao se s francuskim borcem Ahouzi Kouameom (1-2-0). Iako su mnogi koji su pratili Babića na Armagedonu, očekivali da će Ognjen brzo rušiti osjetno višeg protivnika, te da će ga zatim završiti ‘‘submissionom‘‘, ništa od toga nije se dogodilo. Babić je prošao kroz tri runde jako tijesne i teške borbe.

Mučio se Ognjen s odvođenjem borbe na tlo i fokusirao se na obračun u stojci. Kickovima je dobro pogađao svog protivnika koji nije najbolje koristio duljinu svojih ekstremiteta i visinu. Babić je u drugoj rundi uspio srušiti Kouamea, imao je solidan pokušaj kimure, ali Kouame se izvukao i završio je kao gornji u parteru.

Oba borca vidno su kondicijski opali ulaskom u treću rundu, ali Kouame je u jednom trenutku uzdrmao Ognjena i krenuo je po finiš. Srpski borac dobro je reagirao, uspio je srušiti Kouamea i uspješno se oporavio od njegovih udaraca. Kontrolirao je Ognjen svog protivnika do kraja te runde, a na koncu je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (29-28).

Vrlo težak meč protiv Kouamea koji inače trenira u švedskom Allstarsu, velikoj švedskoj dvorani unutar koje treniraju i Alexander Gustafsson, Khamzat Chimaev, Guram Kutateladze, Volkan Oezdemir i mnogi drugi vrhunski borci.

Kouame naravno nije jedan od elitnih boraca te dvorane, ali za početnu fazu 21-godišnjeg Babića, itekako je adekvatan protivnik. Ognjen je trenutno u fazi karijere gdje mu je najbitnije skupljati iskustvo i pobjede koje će ga gurnuti u poziciju za veće mečeve.

Nadamo se da će sljedeći meč odraditi pod okriljem FNC-a i da ćemo ga gledati što prije. FNC-ov event planiran za četvrti mjesec u Beogradu djeluje kao sjajna prilika za novi nastup Ognjena Babića. Vjerujemo da Ognjen danas nije bio niti blizu svoje najviše razine i da može puno više pokazati unutar kaveza. Mlad je, karijera je tek pred njim i sigurno je puno naučio u ovako teškom meču.

Sve u svemu, čestitke Ognjenu i njegovom timu koji predvodi poznati srpski MMA trener, Nemanja Milošević.

Linker
09. travanj 2024 06:21