Regija

Tomislav Sičaja i Selver Mahmić pobjedama otvorili FNC u Ljubuškom, vratio se i Rusi Minev

Tomislav Sičaja

 Instagram (tomislav Sičaja)
Domaći borci su bili uspješni, no Ante Alilović je ipak poražen u prvoj rundi

U sklopu preliminarnog dijela večerašnje FNC 10 priredbe gledali smo četiri odlične borbe, a svjedočili smo nastupima Tomislava Sičaje, Selvera Mahmića i Ante Alilovića. Vratio se i Rusi Minev, fanovima dobro poznat borac s Armagedona. Kako su izgledale prve četiri borbe priredbe u Ljubuškom, pročitajte ispod:

Tomislav Sičaja vs. Roland Szolnoki

Szolnoki je odmah krenuo na rušenje, a Sičaja se uspio obraniti na početku. Tomislav se našao gornji u klinču na žici te je kontrolirao protivnika te je pogodio dosta dobrih koljena. Počeo je Roland osjećati ta koljena te je panično išao na rušenje, no nije uspio. Sičaja je nekoliko dobrih aperkata pogodio, a zatim nastavio raditi koljena iz klinča. Krajem runde su se razdvojili te je Sičaja pogodio nekoliko dobrih udaraca.

Drugu rundu je Sičaja otvorio pritiskujući Mađara te je prošlo nekoliko direkata. Sičaja je obranio još jedan pokušaj rušenja. Nakon toga mu je prošla odlična kombinacija koja je uzdrmala Szolnkija, no ostao je na nogama. Szolnoki je ispljunuo gumu, a na kraju je predao meč. Tomislav je tako uspješno debitirao u profesionalnom MMA-u, a na tome mu iskreno čestitamo!

Selver Mahmić vs. Michael Reali

Borbu su boci otvorili otvorenom razmjenom, a Selver se primirio i počeo raditi ‘‘low kickove‘‘. Reali je inicirao klinč na žici i pokušao rušiti Selvera. Mahmić je pogodio kratki lijevi kroše no nije ozbiljnije ugrozio protivnika, no Reali je ‘‘double legom‘‘ srušio Mahmića. Reali je uzao leđa, no Selver se eksplozivno okrenuo i završio gornji u parteru. Mahmić je prošao u ‘‘side monut‘‘ te je počeo udarati Realija. Mahmić je uzeo leđa, zaključao gušenje te je Talijan tapkao! Čestitke Selveru na vrhunskoj pobjedi!

Ante Alilović vs. Miladin Kolarski

Kolarski je borbu otvorio odličnim ‘‘low kickovima‘‘, a početkom prve runde su borci bili nešto rezrviraniji. Alilović je pokušao rušiti te su završili u klinču na žici, a Kolarski je uhvatio giljotinu te se činilo da neće napadati do kraja. No, Kolarski je ipak odlučio riskirati, te mu se i isplatilo! Povukao je gard držeći giljotinu te je Ante tapkao. Čestitke Miladinu!

Rusi Minev vs. Gergely Szentpali

Minev je borbu otvorio s nekoliko ‘‘calf kickova‘‘ te je protivnika tjerao da se bori sa zadnje noge. Pogodio je i jedan dobar desni direkt, a Szentpali je pokušao rušiti ali nije uspio. Rusi je pogodio odličan desni ‘‘overhand‘‘ kojeg je Mađar osjetio, te ponovno pokušava rušiti. Minev se obranio i uzeo mu leđa te ga visokom amplitudom baca ponovno. Završili su u klinču na žici gdje je Rusi bio u dominantnoj poziciji te je nakon toga pogodio lakat iz okreta. Minev je pogodio još nekoliko dobrih udaraca i ponovno Mađara tjera da ide u rušenje. Tako je Rusi pokazao svoje hrvačke vještine te se ponovno obranio. Minev je pogodio još jedan odličan lakat iz okreta te uzdrmanog Szentpalija baca ‘‘suplexom‘‘. Počeo je Minev bacati udarce u parteru, ali vremena u prvoj rundi više nije bilo.

Rusi je počeo pritiskati i u drugoj rundi, a nastavio je raditi ‘‘low kickovima‘‘ i prednjim direktnom. Minev je sada rušio Szentpalija te se našao u ‘‘side mountu‘‘. Nakon toga je uzeo leđa, no Mađar je uspio ustati i odvući borbu na žicu. Nije to kratko trajalo nego je Minev ponovno srušio i kontrolirao protivnika, a pogodio je i nekoliko koljena u tijelo. Nastavio je iz polugarda Rusi kontrolirati i pogađati poneki udarac. Minev je prošao u ‘‘mount‘‘, Szentpali je okrenuo leđa ali se vratio te su se pridigli na noge. Runda je završila u klinču na žici.

Posljednju rundu je Minev otvorio identično kao i prve dvije, a odmah su se u prvoj minuti našli u klinču na žici. Krošeom je Rusi otvorio arkadu Szentpalija, a zatim ga uz žicu srušio u parter. Dobar desni ‘‘high kick‘‘ je pogodio Minev, ali i Szentpali je vratio nekoliko dobrih udaraca. Rusi je ponovno srušio i iz ‘‘side mounta‘‘ nastavio raditi štetu. Krajem runde su se našli na nogama, no Szentpali je ubrzo završio u parteru, a Minev je dominantno uzeo i ovu rundu, te je pobjedu odnio jednoglasnom sudačkom odlukom. Čestitke Rusi!

Linker
15. travanj 2024 01:26