Regija

Oktagon MMA dobio je još jednog Hrvata na rosteru: Stipe Brčić potpisao je ugovor s ponajboljom europskom MMA organizacijom

Stipe Brčić

 Instagram (ufd Sports Management)
31-godišnji Stipe ponajbolji je hrvatski MMA borac u nižim kategorijama

Oktagon MMA organizacija dobila je još jednog hrvatskog borca na svom rosteru. Stipe Brčić (11-4-0), ponajbolji hrvatski MMA borac u nižim kategorijama potpisao je ugovor s ponajvećom europskom MMA organizacijom. Vijest je potvrđena na društvenim mrežama UFD Sports Managementa, menadžerske kuće koja zastupa hrvatskog borca.

31-godišnji ‘‘Checkmate‘‘ posljednja tri nastupa odradio je unutar Cage Warriors organizacije, također ponajveće promocije u Europi. Brčić se u svom debiju za CW čak borio i za pojas, ali Sam Creasey porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Stipe je u drugom nastupu porazio iskusnog Aarona Abyja, ljubimca Cage Warriorsove publike, ali u svom trećem nastupu za organizaciju, Stipe je upisao poraz. Jhonata Silva porazio ga je nokautom u trećoj rundi.

Bilo je to vrijedno iskustvo za Brčića, ali karijeru nastavlja u Oktagon MMA organizaciji. Velika je to prilika za Brčića da napravi dodatni iskorak i da se etablira kao istaknuto ime na europskoj sceni.

Ono što preostaje vidjeti jest u kojoj kategoriji će Brčić nastupati. Stipe je inače borac muha kategorije, ali Oktagon zasad nema pretjerano širok roster u toj kategoriji. Na njihovim službenim stranicama, samo tri borca nalaze se na rang ljestvici. Jedan od njih je prvak Elias Garcia, dok su preostala dvojica Aaron Aby i Christopher Daniel.

Brčić možda već u debiju dobije priliku napasti pojas, a otvara se i mogućnost za revanš s Aaronom Abyjem kojeg je Stipe već jedanput porazio. Naravno, tu je i bantam kategorija u kojoj Oktagon nudi puno više konkurencije, a unutar te kategorije na pojas cilja još jedan Hrvat. Antun Račić trenutno je peti u poretku izazivača, a prošle godine imao je zakazan meč za pojas u bantam kategoriji, ali ozlijedio se prije borbe s Jonasom Magardom i nije nastupio.

Vratimo se još malo Stipi Brčiću. Za očekivati je da će Stipe svoj put graditi kroz muha kategoriju, a vjerujemo da može velike rezultate napraviti u ovoj organizaciji i u toj težinskoj kategoriji. Brčić je u profesionalnim MMA vodama još od 2015. godine, iza njega je 15 nastupa i sada je u najboljim godinama za iskorak. Iskusan je, posjeduje kvalitetu, potkovan je u svim segmentima i Oktagon MMA savršeno je mjesto da pokaže sve svoje kvalitete.

Nestrpljivo iščekujemo njegov debi u češko-slovačkoj MMA organizaciji.

Linker
27. travanj 2024 07:06