Regija

Soldić o iskustvu s novom senzacijom UFC-a: ‘Nitko nije poginuo, ali ne bi trebalo raditi takve sparinge‘

Roberto Soldić

 SCREENSHOT/YOUTUBE (PODCAST INKUBATOR)
U Podcast Inkubatoru 2020. godine pričao je o treningu s ‘MVP-em‘

U moru mnogobrojnih borbi koje smo pogledali ovog vikenda, vrijedi se osvrnuti i na UFC debi bivšeg Bellatorovog prvaka velter kategorije, Michaela Pagea (22-2) kojeg je u oktogonu dočekao jedan od najpopularnijih boraca organizacije, Kevin Holland (25- 11-1). Za razliku od "Venoma", Holland je svoje putovanje u UFC započeo porazom protiv Thiaga Santosa (22-12-1) u 2018. godini. Page je nakon dugogodišnjeg iščekivanja publike nastupio u UFC-u i zasluženo odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Izuzetnim vještinama "MVP-a" svjedočio je i Roberto Soldić (20-4-1) koji je u 2020. godini za Podcast Inkubator prepričao svoj intenzivni sparing s Pageom koji je za vrijeme korone posjetio UFD GYM u Düsseldorfu.

"Stilski mi nije odgovarao jer se nismo spremili, nismo ni znali da dolazi. To je više izgledalo kao MMA borba, to više nije bio sparing. Napravio mi je probleme. Držao sam se tri runde, a onda sam kasnije gubio koncentraciju. Nisam više imao ni volje jer je imao taj stil koji nisam nikad osjetio", rekao je Soldić te istaknuo da je tada naučio jednu veliku lekciju:

"Kad dođe netko novi, moram biti 100 posto spreman ako želim izbjeći probleme. Kao za borbu. Odmoran, naspavan, da sam jeo... Nadam se da će ponovno doći i da ćemo vidjeti što će tada biti. Ozbiljan je borac. Što je drugima radio, to je već bilo malo opasno. Jednostavno taj dan nismo bili spremni za taj tip sparinga. Bio je njegov dan i nadam se da će nam opet doći. Nisam ništa rekao, ali po meni ne bi trebalo raditi takve sparinge. Može doći do ozljeda, pukne glava, nema meča, propadnu pripreme... To više nije bio sparing, to je bila tučnjava. Što da kažem više... Nije nitko poginuo. Sve je u redu, bolje da se to dogodilo na treningu nego u borbi", ispričao je Soldić.

Linker
26. travanj 2024 01:07