Regija

Olimpijski i svjetski prvaci dolaze u Zagreb: 10. izdanje Zagreb Opena izgleda bolje nego ikad

Božo Starčević

 Jack GUEZ/AFP/Profimedia
Uskoro nas očekuje pravi hrvački spektakl u glavnom gradu Hrvatske

Početak drugog mjeseca donosi vam pravu hrvačku poslasticu u Zagreb. Ovogodišnji Zagreb Open turnir bit će najspektakularniji dosad, a osim natjecatelja u grčko-rimskom stilu, publika će ove godine imati priliku gledati i hrvače slobodnim stilom u muškoj, ali i ženskoj konkurenciji.

Ovogodišnje izdanje Zagreb Opena održavat će se od 1. veljače (2. mjesec) pa sve do 5. veljače, a oko 600 hrvača i hrvačica iz preko 40 različitih država trebali bi nastupiti na turniru u Zagrebu. Pregršt olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka potvrdili su svoje nastupe na jubilarnom 10. izdanju ovog poznatog međunarodnog hrvačkog turnira.

Kyle Snyder, J‘den Cox, Hassan Yazdani, Zahid Valencia, Yui Susaki, neka su od najpoznatijih imena svjetskog hrvanja, a možete ih gledati na turniru u Zagrebu. Kyle Snyder osvajač je zlatne i srebrne olimpijske medalje, a svjetsko zlato osvajao je u čak tri navrata. Radi se o jednom od najboljih američkih, ali i svjetskih hrvača, a u Zagrebu će nastupiti u svojoj težinskoj kategoriji (-97 kg).

Nažalost, na turniru neće nastupiti i Sadulaev Abdulrashid kao najveći Snyderov rival, ali J‘den Cox bi se mogao naći na Snyderovom putu ka zlatnoj medalji. 27-godišnji američki hrvač dvostruki je svjetski prvak, ali u kategoriji do 92 kg. 2016. godine nastupio je na OI u Rio de Janeiru i osvojio je broncu u kategoriji do 86 kg. Osvajač je brojnih velikih turnira.

Hassan Yazdani iranski je hrvač u kategoriji do 86 kg, a dosad je osvajao olimpijsko zlato i srebro, a triput je bio svjetski prvak. Japanka Yui Susaki također će nastupiti u Zagrebu. 23-godišnja japanska senzacija osvojila je zlato na OI u Tokiju, a triput je osvajala i zlato na Svjetskim prvenstvima.

Lana Nogić, Iva Gerić, Milla Anđelić nastupaju u ženskoj konkurenciji, a muške predstavnike imat ćemo u grčko-rimskom stilu hrvanja. Ivan Lizatović, Luka Ivančić, Domagoj Celiček, Lovro Zurak, Luka Malobabić, Pavel Puklavec, Antonio Kamenjašević, Božo Starčević, Filip Šačić, Ivan Huklek, Vjekoslav Luburić, Matej Mandić, Kristian Lukač, Vinko Prodanović i Filip Smetko popis je svih hrvatskih natjecatelja u muškoj konkurenciji grčko-rimskog dijela turnira.

Hrvatska je na prošlogodišnjem izdanju turnira osvojila dvije medalje. Filip Šačić bio je drugi u kategoriji do 82 kg, dok je Ivan Lizatović uzeo broncu u kategoriji do 63 kilograma. Našim predstavnicima želimo još uspješnije nastupe na ovogodišnjem turniru.

Zagreb Open poslužit će i kao svojevrsna uvertira za Europsko prvenstvo u hrvanju koje se od 17.4. do 23.4. održava u Zagrebu.

Kompletan popis dosad prijavljenih natjecatelja možete pogledati OVDJE, a najbolju vijest ostavili smo za sami kraj. Ulaz u dvoranu je slobodan i ako ste u mogućnosti posjetiti Dom sportova (dvorana 2) od 1.2. do 5.2., nemojte propustiti priliku pogledati najbolje svjetske hrvače na djelu.

Linker
12. travanj 2024 04:08