Regija

ONE potvrdio ‘fight card‘ za povijesni event u SAD-u, Soldić se oglasio putem Twittera

Roberto Soldić

 Screenshot (youtube, One)
Hrvatski MMA borac nastupit će na ONE-ovom debitantskom eventu u SAD-u

Željno smo iščekivali debi Roberta Soldića pod okriljem ONE Championship organizacije, a dočekali smo ga početkom 12. mjeseca prošle godine. Ponajbolji hrvatski MMA borac borio se protiv Murada Ramazanova, ali nakon samo tri minute borbe, došlo je do prekida zbog nedozvoljenog udarca od strane Ramazanova.

Neporaženi Dagestanac pogodio je Soldića koljenom u genitalije i ‘‘Robocop‘‘ nije mogao nastaviti meč. Iako se spominjalo da će uslijediti ekspresni revanš, negdje je zapelo u pregovorima i Soldić je dobio novog protivnika.

Šveđanin Zebaztian Kadestam bit će Soldićev protivnik u drugom nastupu pod okriljem ONE-a. Borac nadimka ‘‘Bandit‘‘ iza sebe ima 14 pobjeda, sedam poraza, a ujedno je i bivši ONE-ov prvak velter kategorije. Kadestam je poznat i kao ubojiti nokauter, a čak 12 svojih pobjeda upisao je nokautom.

Soldić i Kadestam borit će se 5. svibnja (peti mjesec) na One Fight Night 10 eventu, a radi se o povijesnom eventu za ONE. Prvi puta će ta azijska borilačka organizacija održati event na teritoriju SAD-a, a Broomfield (Colorado) odabran je kao mjesto održavanja priredbe.

Na ONE-ovom Instagram profilu jučer je došla potvrda kompletnog ‘‘fight carda‘‘. Kao što je ranije najavljeno, Demetrious Johnson branit će titulu u muha kategoriji, a trilogijom protiv Adriana Moraesa ujedno i predvodi ONE-ov event u SAD-u.

Rodtang i Edgar Tabares borit će se u sunaslovnoj borbi večeri, a ulog je Muay Thai titula prvaka, također u muha kategoriji. Borbama za titulu u muha kategoriji tu nije kraj. Mikey Musumeci branit će pojas prvaka u submission grapplingu, a protivnik će mu biti Osamah Almarwai.

Osim njih, na eventu će nastupiti još neke ONE-ove zvijezde poput Stamp Fairtex, Aunga La Nsanga, Sagea Northcutta itd. Meč između Soldića i Kadestama uvršten je na ‘‘main card‘‘, kao četvrti po redu u sklopu glavnog dijela priredbe.

‘‘Kakva čast je biti na prvom (ONE-ovom) eventu u SAD-u.‘‘, napisao je Soldić na svom Twitteru kao reakciju na potvrdu ‘‘fight carda‘‘.

ONE-ovi čelnici žele se Americi pokazati u što boljem svjetlu, a nema sumnje da od Soldića i Kadestama očekuju eksplozivan meč koji će završiti brutalnim nokautom. Ne sumnjamo da će Soldić i Kadestam isporučiti takav meč.

Linker
24. travanj 2024 22:27