Regija

Ono što je najavio, to je i ostvario: Mladen Kujundžić novi je prvak FEA Championship organizacije!

Mladen Kujundžić

 Screenshot (youtube, Fea Championship)
33-godišnji hrvatski kickboksač slavio je u borbu koju je okarakterizirao najvećom u svojoj karijeri

Najavljivao je Mladen Kujundžić da ga ovaj vikend čeka najveća borba u dosadašnjoj kickboksačkoj karijeri, ali sigurno su neki bili pomalo i skeptični kako će se provesti na FEA Championship Full Drive eventu u meču za titulu prvaka poluteške kategorije.

‘‘Ne idem odraditi borbu, idem po pojas. Ovo je moja najvažnija borba u karijeri i dat ću sve da opravdam ove riječi.‘‘, napisao je Kujundžić na Instagramu uoči odlaska u Moldaviju.

I uistinu je održao svoje obećanje. Mladen ‘‘Dynamite‘‘ Kujundžić novi je prvak FEA-ine poluteške kategorije (-95 kg). 33-godišnji kickboksač iz Rijeke upisao je svoju 28. kickboksačku pobjedu u karijeri (28-11), a drugi put u karijeri bolji je bio od Alexandrua Burduje (13-8-0).

Moldavac se 2019. godine također borio protiv Kujundžića, a Mladen je tada slavio podijeljenom sudačkom odlukom nakon dodatne četvrte runde. Nešto više od tri godine kasnije, Kujundžić i Burduja ponovno su dijelili ring, a hrvatski kickboksač ponovno je izašao kao pobjednik. Nakon pet rundi borbe, Mladen Kujundžić do pobjede je došao na bodove, podijeljenom sudačkom odlukom. Vrijedi istaknuti da je Kujundžić u četvrtoj rundi poslao Burduju na pod i imao ga je u nokdaunu, ali Moldavac se uspio oporaviti i dočekati kraj borbe.

Time je Mladen preuzeo titulu prvaka u vrlo respektabilnoj moldavskoj kickboksačkoj organizaciji i došao je do pobjede u svojoj najvećoj pobjedi u karijeri. Što se FEA Championship organizacije tiče, radi se o organizaciji osnovanoj 2009. godine, a sjedište je u Moldaviji. Preko 30 kickboksačkih i 20-ak MMA evenata održali su dosad, a eventi im produkcijski i kvalitetom izgledaju jako dobro.

Kujundžić je ove godine odradio dva MMA nastupa (1-1) i jedan kickboksački. Younnes Benmalek porazio ga je u petom mjesecu ove godine i nije ovo dosad bila pretjerano uspješna godina za Mladena. Ipak, onda kad je bilo najbitnije, Kujundžić je stisnuo, odradio je kvalitetne pripreme i ponovno je dokazao da itekako vrijedi na kickboksačkoj sceni.

Mladen je u 10. mjesecu ove godine ugostio Remyja Bonjaskog u svom ‘‘Dynamite Gymu‘‘, a jedan od najvećih kickboksača u povijesti održao je seminar u Kujundžićevoj dvorani. Dva mjeseca kasnije Mladen je došao do pojasa u FEA-i i sada se može reći da je 2022. godina bila uspješna godina za ovog sjajnog hrvatskog kickboksača.

Linker
27. travanj 2024 05:04