Regija

(FOTO) Bruno Knježević izgubio je od neporaženog njemačkog boksača; Bačurin upisao novu pobjedu

Bruno Knježević (desno) vs. Artur Reis

 Bruno Knježević
Perspektivni hrvatski boksač supersrednje kategorije nije uspio svladati puno bolje rangiranog Artura Reisa

Članak sadrži galeriju fotografija, a galeriji možete pristupiti klikom na naslovnu fotografiju ovog članka.

Sinoć u Velikoj Gorici održan je Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj. Bila je to zanimljiva boksačka priredba sačinjena od nekoliko amaterskih, ali i zanimljivih profesionalnih boksačkih mečeva.

Najzanimljiviji meč svakako je bio onaj između Artura Reisa i Brune Knježevića. Hrvatski boksač supersrednje kategorije imao je priliku za velik iskorak u svjetskom poretku unutar supersrednje kategorije, ali njemački boksač Artur Reis sinoć se pokazao nepremostivom preprekom.

30-godišnji Reis slavio je prekidom u petoj rundi, a Knježeviću je priuštio pregršt problema, kako svojom kvalitetom, tako i potezima koji bi se mogli okarakterizirati ‘‘prljavima‘‘ ili na granici regularnosti.

Artur Reis nerijetko je pogađao u potiljak, a potkradali su se tu i udarci glavom, laktom itd. Neće Knježević tražiti izgovore u takvom porazu, jer Reis je sinoć ipak bio bolji boksač, ali bitno je spomenuti i ovakve detalje.

image

Bruno Knježević (lijevo) vs. Artur Reis

Bruno Knježević

Njemački boksač tom pobjedom upisao je desetu pobjedu u svom desetom profesionalnom nastupu, a čak osam puta slavio je prekidom. U meč protiv Knježevića ušao je kao 62. boksač na Boxrecovoj ljestvici najboljih boksača supersrednje kategorije. 29-godišnji Knježević je na toj ljestvici 313. i to vam dovoljno govori s koliko bolje rangiranim protivnikom je boksao sinoć u Velikoj Gorici. Ukupno je 1383 boksača na toj ljestvici.

image

Bruno Knježević (desno) vs. Artur Reis

Bruno Knježević

Bruno nam je nakon borbe najavio kako sljedeće godine planira biti što aktivniji i plan mu je odraditi četiri do pet mečeva. Nadamo se da će mu to poći za rukom i ne sumnjamo da će se pružiti nova prilika za ovako veliki iskorak. Inače, Knježeviću je poraz od Reisa prvi u profesionalnoj karijeri, a dosad je upisao šest pobjeda. Sredinom ove godine prekidom je porazio Marka Szilarda Bogdana i ovu godinu završava s polovičnim uspjehom (1-1).

Osim Knježevića i Reisa, istaknut ćemo i novi nastup Ivice Bačurina. Jako iskusni hrvatski boksač (34-14-1) prekidom je porazio Demira Gulamića (3-7-2) iz Bosne i Hercegovine. 40-godišnji Bačurin odradio je tri nastupa u ovoj kalendarskoj godini i sva tri puta slavio je prekidom. Bila je ovo uspješna godina za Bačurina koji je kroz karijeru u ring ulazio s imenima kao što su Joe Joyce, Murat Gassiev, Francesco Pianeta, Tony Bellew, Dillian Whyte itd.

image

Ivica Bačurin

Bruno Knježević

Linker
18. travanj 2024 04:09