Regija

Opačić je maksimalno motiviran pred idući meč: ‘Drago mi je da me smatraju najvećim potencijalom‘

Rade Opačić
 Instagram
‘Pobjeda protiv njega dovela bi me korak bliže napadu na upražnjenu titulu‘

Kad je u jesen prošle godine postao članom ONE Championship promocije, Rade Opačić bio je još uvijek tek izuzetno talentirani 23-godišnji dvometraš iz Beograda. Imao je dobrih rezultata po regionalnim promocijama, ali i dalje je mnoge iznenadilo kad je odjednom napravio toliki skok. Posebno jer je već u prvom meču išao na ikonu kickboxinga, Errola Zimmermana. No, ujedno je tako veliko ime i velika prilika, a Rade ju je iskoristio.

Poznatog Nizozemca uspio je savladati prekidom i to izuzetno atraktivno, kružnim udarcem nogom na sredini druge runde. Više nitko na njega nije gledao samo kao na talenta, a to je potvrdio svojim prvim ovogodišnjim nastupom, kad je bio bolji od Bruna Susana. Tako je Rade u samo par mjeseci od talenta postao ozbiljan kandidat za napad na ONE-ovu titulu prvaka teške kategorije, a korak bliže njoj može doći u četvrtak, kad ga čeka meč protiv Patricka Schmida iz Švicarske.

Pred taj meč, koji će se održati u Singapuru, a prikazivat će se u programu američke TNT televizije, Opačića smo kontaktirali da bismo saznali neke detalje o njegovim planovima, ali i o tome kao je izgledao njegov zapravo vrlo brzi uspon do pozicije u kojoj se sada nalazi.

"Ovo mi je treća borba za ONE u pet mjeseci. Do sada je sve izgledalo odlično, posebno u godini pandemije. U godini gdje nije bilo mečeva, ja sam dobio odličan ugovor s vrhunskom organizacijom. Već u prvom meču protiv Zimmermana sam se pokazao na najbolji mogući način i drago mi je da me smatraju najvećim potencijalom u teškoj kategoriji. Jako sam motiviran tako nastaviti i jedva čekam raditi meč bukvalno protiv bilo koga. Naravno, želim osvojiti pojas ONE Championshipa", planovi su koje bi mogao ostvariti već ove godine.

Što se tiče suradnje sa singapurskom promocijom, zadovoljan je ugovorom koji ima i vjeruje da bi u budućnosti mogli doći do nastavka suradnje. O drugim opcijama trenutno ne razmišlja.

"Ugovor sam vezan na dvije godine, odnosno šest mečeva i to je neki minimum koji ću odraditi. Trenutno sam jako zadovoljan ovdje i ako bude sve po planu ću nastaviti suradnju s njima. Naravno, ako odradim sve po planu. Dakle, budem li imao dobre rezultate, očekujem nastavak suradnje", otkrio je.

Patrick Schmid bio je planirani protivnik već za njegovu prošlu borbu, no na kraju je Rade dobio zamjenskog protivnika, budući da je jedan član Schmidovog tima bio pozitivan na COVID-19. Odradio je Opačić tim putem svoj posao, savladao gore spomenutog Susana i sad ponovno ispred sebe ima protivnika za kojeg je jedne pripreme već i prije ovih odradio.

"Patrick Schmid je iskusan borac, ima oko 35 godina i preko sto mečeva. On je onaj tip borca koji ide naprijed i traži boks, noge mu nisu jača strana. Iskusan je i ima neke dobre pobjede. Gledao sam ga i radi se o dobrom borcu. Ja sam siguran u sebe, odmah nakon prošle borbe sam nastavio trenirati i u odličnoj sam formi. Ako mu nametnem svoj tempo mislim da ću odvesti borbu u svoju korist i pobijediti ga", prognoza je borbe, a onda je dodao što pobjedom može dobiti:

"Pobjeda protiv njega bi me dovela korak bliže napadu na upražnjenu titulu. Možda već idući meč, to je moj cilj, no neću žuriti. Da bih to osigurao moram pobijediti Patricka, ali baš zbog toga sam maksimalno motiviran i jedva čekam meč."

Posljednji rezultati podigli su njegovu popularnost, a krenule su se vući paralele s Antonijem Plazibatom. Dva mlada teškaša iz Hrvatske i Srbije, koji su u kratkom vremenu izgradili status u dvije jake promocije na dva različita kraja svijeta. Priča zvuči sjajno. I Rade je primijetio kako su se neke stvari promijenile. Uživa u tome i cijeni sve što mu se događa, no svjestan je da ne smije poletjeti.

"Definitivno su posljednje dvije pobjede pozitivno utjecale na moju popularnost u regiji i naravno u Srbiji. Radio sam i prije toga redovno mečeve u Srbiji pa su ljubitelji borilačkog sporta uglavnom znali za mene. No, ovim pobjedama mi se popularnost svakako podigla. Drago mi je da ljudi primjećuju, kao i mediji. Nalazim se u jakoj organizaciji, ali svakako da mi takva podrška treba. No, ovo je tek početak, moj je cilj stvoriti ime i jednog dana postati prvak", prije svega vrlo motivirano je najavio.

Opačić je svakako za sada najuspješniji borac iz regije u ONE Championshipu i nadamo se da bi njegovi rezultati mogli dovesti do angažmana još nekih talenata, budući da je riječ o sjajnoj promociji koja konstantno raste i sve se više širi u različite dijelove svijeta.

Linker
16. travanj 2024 22:12