Regija

Otkazana EMC borba Stipe Brčića: 'Borim se sa svjetskim protivnikom COVID-om, gadan je!'

Stipe Brčić
 Instagram
Nažalost, Stipe Brčić neće se sutra boriti na EMC 6 priredbi protiv Brada Katone

Njemačka promocija EMC trebala je sutra održati svoju šestu priredbu, u čijoj je glavnoj borbi hrvatski borac Stipe Brčić trebao braniti pojas prvaka protiv bivšeg UFC borca Brada Katone. Tim putem smo danas prije vaganja odlučili kontaktirati Stipu da bismo saznali kako se osjeća te da bismo dobili njegovu najavu najveće borbe dosadašnje karijere. Umjesto toga, dobili smo lošu vijest.

"Nema vaganja, nema niti borbe. Zapravo, ja se upravo borim sa svjetskim protivnikom imena COVID-a. Testiran sam u ponedjeljak, a u srijedu sam dobio rezultat testiranja", rekao nam je Stipe, kojeg smo odmah upitali kako se osjeća:

"Prije točno dva tjedna sam imao prvi simptom i moram priznati da je bilo gadno. Tri sam dana ležao s temperaturom, vrtoglavicom i dijarejom te bolovima u leđima, doslovno pun program. Osjećao sam se uistinu loše. Bilo je kašlja i gušenja, sad još uvijek kašljem i nemam čisto disanje. Držalo me to nekih deset dana i nisam mislio da je to korona, vjerovao sam da je prehlada. Za svaki slučaj sam testiran pred borbu i završim pozitivan. Borba je otkazana, a vjerojatno će i cijela priredba jer je još nekoliko ljudi iz kluba zaraženo."

I da Stipe nije pozitivan, u samoj borbi bi imao velikih problema jer ozdravio još uvijek nije.

"Kašalj me i dalje jako muči, kao i disanje. No, dobro sam, došao sam k sebi i mogu jesti normalno. Cijeli vrijeme sam trenirao i skidao kilograme, a zaražen COVID-om, ne može biti dobro. No, sad jedem i normalno spavam pa sam svakako bolje nego što sam bio. Kašalj mi je problem, ali nije tako strašno", ispričao nam je hrvatski borac kojem smo poželjeli brz oporavak.

Trenutno se ne zna kakva je situacija s priredbom, budući da je u Njemačkoj pokrenut "lockdown" koji bi trebao trajati do studenog. Čekamo službenu izjavu od strane organizatora Ivana Dijakovića.

Ako sve bude otkazano kao što je Stipe najavio, bit će to velika šteta, jer ova EMC priredba je trebala biti sjajna, a na programu su se od hrvatskih boraca još nalazili Sara Luzar Smajić i Ivan Ćosić. Također, bez svog povratničkog nastupa ostao je i Denis Stojnić.

Linker
16. travanj 2024 15:35