Regija

Patrik Čelić nastupit će na Braveu u Beogradu: Čeka ga opasni i nešto iskusniji srpski borac

Patrik Čelić

 Robert Fajt/CROPIX
Talentirani hrvatski borac pokušat će doći do velike pobjede na gostujućem terenu

Brave CF organizacija 18. veljače (2. mjesec) dolazi u Beograd i ta informacija već neko vrijeme je poznata. Radi se o eventu bahreinske organizacije koja iz godine u godinu raste u sve ozbiljniju MMA organizaciju, a za Beograd spremaju vrlo zanimljiv event.

Prije nekoliko dana potvrdili su nam meč Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića i Clebera Souse, a danas je došla potvrda još jednog vrlo zanimljivog obračuna. Ovaj put se radi o dvoboju dvojice regionalnih boraca. Srpski borac Aleksandar Terzić (9-2-0) borit će se protiv hrvatskog borca Patrika Čelića (5-1-0), a meč je ugovoren u super-lakoj kategoriji (-165 ‘lbs‘, odnosno -74,9 kg).

Čeliću će to biti prvi MMA nastup nakon šestog mjeseca 2022. godine i pobjede protiv Stanislava Krofaka na FNC 6 eventu. Čelić je tada slavio jednoglasnom odlukom sudaca i došao je do druge MMA pobjede zaredom. Jedini poraz u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Čelić je upisao 2021. godine u finalu FNC Armagedona. Bolji je tada bio Marko Bojković, a Čelića je završio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. 22-godišnji Patrik u desetom mjesecu prošle godine odradio je boksački meč na eventu u Zaboku, a jednoglasnom odlukom došao je do pobjede. Protivnik mu je bio debitant Antonio Vlaho.

Aleksandar Terzić nešto je iskusniji borac od Čelića. Dobar prijatelj Aleksandra Rakića iza sebe ima 11 MMA mečeva, a trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede. Obje je upisao u prošloj kalendarskoj godini pod orkiljem Armmada organizacije. Miladina Kolarskog (4-3-0) porazio je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, a Luku Sumića pobijedio je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi.

Terzić je nekoć bio veliki regionalni talent, a nakon poraza od Vugara Bakhshieva u 11. mjesecu 2018. godine, nešto dulje je izbivao iz kaveza. Nastupima se vratio u osmom mjesecu 2020. godine, a Luka Milidragović porazio ga je u dvoboju prve sezone FNC Armagedona. Taj meč vodi se kao amaterski i ne piše se u profesionalni ‘‘score‘‘ 28-godišnjeg srpskog borca.

Uparivanje Čelića i Terzića zaslužuje pohvalu ‘‘matchmakera‘‘ i čeka nas jedan vrlo zanimljiv obračun dvojice regionalnih boraca.

Linker
20. travanj 2024 14:04