Regija

Patrik Čelić pred Armagedon finale: ‘Bojković je patološki lažljivac i klasični nasilnik‘

Patrik Čelić
 Fight Site
Jedna finalna borba prve sezone FNC Armagedona uz sebe donosi posebne tenzije

Točno pola godine prošlo je otkako su održane polufinalne borbe prve sezone FNC Armagedona, a jednako toliko dugo gradi se najveći rivalitet ove sezone. Onaj između finalista turnira lake kategorije, Patrika Čelića i Marka Bojkovića. Mladi talenti iz Hrvatske i Srbije već su puno toga jedan drugom poručili, kako preko medija, tako i preko društvenih mreža pa ne treba čuditi da je mnogima ovo zapravo najzanimljivija finalna borba.

Takvu borbu čekati šest mjeseci svakako nije bilo lako, jer uz "zlu krv" koja se pojavila sigurno je prisutna želja što prije odraditi posao i zaključiti tu priču. No, kod Patrika Čelića je situacija takva da je on u tom vremenu, tijekom kojeg su priredba i borba dva puta odgađane, pronašao ono pozitivno što je isto donijelo.

"Ovo vrijeme bilo mi je odlično jer sam puno radio na svojim greškama i mislim da sam se za borbu protiv Marka maksimalno unaprijedio. Vjerujem da je baš sad pravo vrijeme za pokazati što znam", odmah nam je rekao Patrik kad smo ga upitali o toj dugoj stanci i čekanju.

Njemu turnir do sada nikako nije bio lak. U prvom kolu odradio je vrlo neizvjesnu borbu protiv Hrvoje Stepića, u kojoj je slavio nakon dodatne treće runde, a ista mu je trebala i u polufinalu protiv Lazara Kukuličića. Ipak, tim putem je tu posljednju rundu dominantno osvojio. U ovoj fazi karijere upravo takve borbe bi trebale biti najvrjednije, posebno ako se u istima na kraju ipak došlo do pobjede.

"Borbe su mi puno pomogle u tome da vidim gdje najviše griješim te da te greške ispravim. A osim toga, sjajno je što nisam morao učiti iz poraza. Mislim da sam kroz te dvije borbe stekao neprocjenjivo iskustvo koje će mi pomoći u narednim borbama", komentar je dosadašnjeg puta kroz turnir.

Mnogi se pitaju postoji li uistinu spomenuta zla krv između ova dva borca ili ipak nije eskaliralo na taj način. Bojković je zapravo kroz cijeli turnir vrlo glasan pa je žestoke najave imao i pred polufinalnu borbu protiv Luke Milidragovića te se isto samo nastavilo. S druge strane, Čelić je prihvatio igru i nije ostao dužan na ono što je dolazi od strane borca iz Beograda.

"Smatram da nešto zle krvi postoji, ali to je sve sportski. Mislim da prvenstveno radimo odličan posao na širenju popularnosti nas samih i regionalnog MMA-a", prokomentirao je to Patrik, da bi ipak malo žešći bio kad smo ga upitali za osobno mišljenje o Bojkoviću:

"Moje mišljenje o Marku je takvo da je on patološki lažljivac te da je klasični nasilnik koji se povlači kad naiđe na nekoga sebi ravnog. Pretjeranom pričom si podiže samopouzdanje."

Još smo Patrika upitali što bi mu značila FNC Armagedon titula za bližu budućnost.

"Ta titula donosi mi jednu dobru podlogu za daljnje mečeve i za stvaranje statusa na našoj sceni. Mislim da će mi otvoriti puno više opcija i da ću moći naći više sponzora pomoću kojih bih si osigurao još bolje pripreme za naredne mečeve", dodao nam je na kraju jedan od najvećih hrvatskih MMA talenata. Ovog vikenda imat će priliku taj naziv potvrditi te možda čak iz talenta prijeći u itekako ozbiljnog borca spremnog za veće domete. Posao mu neće biti lak, no Armagedon je zapravo takav turnir gdje se to niti ne očekuje, posebno u finalnoj borbi.

Linker
20. travanj 2024 07:43