Regija

Petar Cetinić: Sportski cilj mi je olimpijsko zlato, no prvi korak do toga je postati prvak Hrvatske

 Facebook
20-godišnji Petar Cetinić na ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske dolazi osigurati mjesto u reprezentaciji za nastup na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Londonu i ne namjerava dopustiti da ga u toj namjeri išta zaustavi.

Kategorija do 69 kilograma uvijek je na Prvenstvu Hrvatske nudila posebne mečeve. Nešto tako moguće je i ove godine, na turniru koji će se od četvrtka do nedjelje održati u dvorani Zagrebačkog boksačkog centra na Velesajmu. Trenutno kao glavni favorit te kategorije kotira Petar Cetinić, borac koji je čisto došao do titule na prošlog mjeseca održanom državnom prvenstvu za boksače do 22 godine.

To znači kako Petar nije imao puno vremena za odmor pred natjecanje na kojem je prošle godine zaustavljen od Marka Zeljka u polufinalu, dok je u svibnju 2018. godine kao 19-godišnjak uzeo titulu. Član BK Lokomotiva ipak je uspio napuniti baterije pred državnu smotru.

"Nakon prvenstva Hrvatske za boksače do 22 godine nije bilo puno vremena za odmor. Bio sam par dana oko Božića s obitelji, ali već prije Nove godine smo krenuli s pripremama", ispričao je jedan od najboljih mladih hrvatskih boksača. Boksač koji je došao do toga da je trenutno glavni kandidat za ulazak u reprezentaciju, odnosno za nastup na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u velter kategoriji. Takvim ga je imenovao izbornik Čalić, a na njemu će biti da to na prvenstvu opravda.

"Izuzetno sam motiviran i fokusiran sam na osvajanje prvenstva jer je ovo olimpijska godina i zlatom osiguravam odlazak na kvalifikacijske turnire", najavio je boksač koji je već s nepunih 19 godina boksao WSB ligu.

Bilo je to prije nešto manje od dvije godine, kad je za "Hrvatske Vitezove" nastupio u Zadru protiv "Francuskih borbenih pijetlova". Doživio je tada poraz, no javnost je upoznala jednog hrabrog i agresivnog boksača.

"Boksati WSB ligu bilo je odlično iskustvo, pogotovo jer sam boksao protiv puno iskusnijeg i starijeg boksača. Iako sam još mlad u svijetu boksa, odradio sam već nekoliko mečeva s ponajboljim amaterskim boksačima u svojoj kategoriji."

Pitali smo još Petra što mu je glavna ambicija, nastup na Olimpijskim igrama ili profesionalna karijera. On je našao diplomatski odgovor.

"Sportski cilj mi je zlato na Olimpijskim igrama, ali naravno i profi karijera. Idem korak po korak, a prvi je osvojiti Prvenstvo Hrvatske. Bio sam prvak Hrvatske i bit ću ponovno!", najavio je prepun samopouzdanja Cetinić kojem bi glavna konkurencija trebao biti Marko Zeljko. Naravno, ako dosadašnji reprezentativac na prvenstvu nastupi.

Linker
14. travanj 2024 08:33