Regija

Marko Milun: Veselim se svakom meču, jedva čekam početak državnog prvenstva

Marko Milun
 screenshot/AIBA
Ušli smo u tjedan unutar kojeg će se održati Prvenstvo Hrvatske u boksu, a nakon dugo godina ovo je natjecanje izazvalo veliko zanimanje u javnosti. Svoj nastup u turniru superteške kategorije najavio nam je Marko Milun, boksač oko čijeg će nastupa vjerojatno biti najviše pažnje.

Posljednji mjeseci nalazio se Marko Milun unutar situacije kakva nikako ne može odgovarati mladom sportašu u usponu. Olimpijske ambicije Filipa Hrgovića dovele su ga u nezgodan položaj i govorilo se kako bi mogao ostati bez svog mjesta u kvalifikacijama, za koje radi zapravo cijeli ovaj olimpijski ciklus. Sve što je Marko govorio bilo je kako je spreman boriti se protiv bilo koga za svoje mjesto koje je po trenutnim rezultatima zaslužio.

Izbornik Čalić na kraju je stao na kraj nagađanjima i prijavio je Miluna kao prvi izbor za nastup na kvalifikacijama u Londonu, no svoje mjesto morat će potvrditi na natjecanju koje počinje ovog četvrtka. Iako mu prema pravilima jedino prijavljeni zamjenski boksač Luka Pratljačić može oduzeti mjesto u reprezentaciji, Milun će svakako biti spreman za svakog protivnika. Upitali smo ga koliki je zapravo pritisak u ovakvoj situaciji braniti naslov prvaka, koji je osim prošle godine osvojio i 2018.

"Ne osjećam nikakav pritisak. Zapravo, nekako sam nestrpljiv i jedva čekam da sve krene", rekao nam je Marko, a onda je odmah prokomentirao konkurenciju koja mu stoji na putu obrane titule, u prvom planu Luku Pratljačića iz Osijeka: "Svaki protivnik je zahtjevan na svoj način tako da svakoga dobro proučim i pripremim se za njega. Što se tiče Luke, on je čvrst momak koji napreduje i svaki put kad se sretnemo je sve bolji. Očekujem jako dobar meč ako se sretnemo i ovog puta."

Marko i Luka su se prije desetak dana susreli na izbornom sparingu, gdje su pružili žestoki okršaj u tri runde po tri minute, ali uz puno klinča i hrvanja, bez previše tehničkog boksa lijepog za oko promatrača. Može li se tako nešto ipak očekivati ako se susretno na državnoj smotri trenutno je teško zaključiti. No, svakako bi i Milun volio svoju kvalitetu pokazati putem čistim udaraca i dominacije.

"Mislim kako će meč biti druga priča. Loše sam sparirao, previše sam silio, ali to ću popraviti i na prvenstvu će biti sve u redu."

Upitan je na kraju za kvalifikacije. Koliko boksača možemo poslati u Tokio, odnosno koji broj bi smatrao zadovoljavajućim.

"Svi koji odemo na kvalifikacije imamo svoje šanse. Mislim kako možemo biti zadovoljni ako dobijemo najmanje dva olimpijca", najavio nam je Marko koji je uvjeren kako će svoj put na kvalifikacije potvrditi ovog vikenda u dvorani Zagrebačkog boksačkog centra na Velesajmu, nakon što treći put osvoji titulu prvaka Hrvatske. Tada bi za njega zapravo krenule najteže i najvažnije pripreme u dosadašnjoj karijeri. No, to je njegova želja i cilj, ono za što je spreman.

Linker
25. travanj 2024 07:23