Regija

Petar Milas na svojoj standardnoj kilaži, Tony Yoka osjetno teži od hrvatskog boksača

Tony Yoka i Petar Milas
 FRANCK FIFE Afp
Sve je spremno za meč hrvatskog teškaša Petra Milasa i njegovog protivnika Francuza Tonyja Yoke

Neporaženi hrvatski teškaš Petar Milas (15-0-0, 11 KO) danas je stao na vagu ususret najvećem meču svoje karijere. 26-godišnji Splićanin snage će sutra odmjeriti s Tonyjem Yokom, zlatnim boksačem s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru te svjetskim amaterskim prvakom iz 2015. godine. 29-godišnji Yoka odradio je deset profesionalnih mečeva te je slavio svih deset puta. Samo dva protivnika dogurali su do sudačke odluke.

Petar Milas na vagi je težio 100.8 kilograma dok je njegov protivnik Yoka osjetno teži sa 108.3 kilograma. Hrvatski boksač zapravo je na svojoj standardnoj kilaži što je i potvrdio u razgovoru za RTL odmah nakon vaganja rekavši kako njegova standardna kilaža iznosi 100 do 101 kilogram.

Dodao je Petar kako je očekivao da će Yoka biti ipak nešto lakši, no da su obojica od krvi i mesa. Francuz je na vaganju i posebno na sučeljavanju djelovao vrlo samouvjereno te se prilikom poziranja za medije nametnuo u prvi plan potisnuvši Milasa blago iza sebe, u drugi plan. Hrvatski boksač odgovorio je na pitanje što je mogao iščitati iz očiju svog protivnika te iz njegove reakcije da sebe stavi u prvi plan.

''To meni uopće nije važno. Kada uđem u ring, šake će sve govoriti'', smireno i samouvjereno izjavio je neporaženi hrvatski teškaš.

Nadamo se kako će Milasa njegove šake sutra staviti u prvi plan te da će Yokini jedini trenuci dominacije biti ovih par sekundi sa službenog vaganja. Borba Milasa i Yoke na rasporedu je sutra, a trebala bi započeti nakon 22 sata po našem vremenu. Meč možete pogledati na RTL-u.

Snimku vaganja možete pogledati OVDJE.

Linker
17. travanj 2024 02:50