Regija

Petar Milas potpisao ugovor s jednim od najvećih svjetskih boksačkih promotora

Petar Milas
 screenshot (YouTube, Petar Milas)
Od sada će se za karijeru hrvatskog teškaša Petra Milasa brinuti veliki promotor Frank Warren

Ogroman korak u svojoj profesionalnoj boksačkoj karijeri ovog tjedna je napravio Petar Milas. Nakon što je u Njemačkoj, većinom pod organizacijom "Petko's Boxpromotion" promotorske kuće, izgradio dosadašnji dio karijere, upisavši neke impresivne pobjede te se u jednom trenutku plasirao među 50 najboljih teškaša svijeta prema BoxRecu, 25-godišnji Splićanin svoje će iduće mečeve imati pod organizacijom Queensberry Promotionsa.

U pitanju je jedna od najvećih europskih promotorskih kuća i vjerojatno druga najveća britanska, odmah iza Matchrooma, koji im je najveći konkurent. Vlasnik i zapravo glavni menadžer iste je nadaleko poznati Frank Warren, a najpoznatiji boksači za čiju se karijeru on trenutno brine su Tyson Fury, Daniel Dubois i Joe Joyce, sve redom aktualne teškaške zvijezde. Milasov dolazak pod njegov roster Warren je sam otkrio putem Twittera.

"Još jedan teškaš kojem ćemo danas poželjeti dobrodošlicu je Petar Milas. Queensberry će ozbiljno raditi s njim na ispunjenju cilja njega i njegovog tima, a to je da postane svjetski prvak. On je 15-0 i star je tek 25 godina. Petar je jedan od najuzbudljivijih mladih potencijala u sportu", napisao je Warren na Twitteru.

Milas je do sada bio uspješan u svim svojim profesionalnim mečevima, no neće po najboljem pamtiti 2020. godinu, koja je usporila njegovu karijeru. U Njemačkoj nije uspijevao doći do meča te su neki planirani bili otkazani zbog pandemije i lockdowna, a pred kraj godine nije uspio dogovoriti uvjete s Tonyjem Yokom. Naime, razgovaralo se o meču za europsku titulu protiv bivšeg zlatnog olimpijca iz Rio de Janeira, ali strane se na kraju nisu usuglasile.

Do sada je Milas naporno radio u tišini i skupljao pobjede, tako da se na neki način našao u sjeni Filipa Hrgovića i Alena Babića, koji su također nastupali i na većim priredbama. Ipak, sad će priliku potvrditi svoje kvalitete imati na većim priredbama nego do sada pa bi tako trebala doći i veća medijska pažnja za njega. Milas je veliki radnik koji je vjerovao da bez previše medijskih istupa može napraviti rezultat, ako mu se pruži prilika.

Sad je došao do ugovora koji mu tu priliku garantira i na njemu je posao potvrditi kako dosadašnji rezultati nisu bili slučajnost. Zbog neaktivnosti je Petar ispao s ljestvice BoxReca, ali već prvim mečem bi se trebao na nju vratiti. Iako, on je sam već rekao kako ga ta ljestvica ne zanima. Njegov cilj je boksati i pobjeđivati. Prilike za to će svakako biti!

Linker
08. travanj 2024 22:46