Regija

PFL objavio datume nove sezone, poznato je kad se Ante Delija vraća u borilište

Bruno Cappelozza vs. Ante Delija

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Četvrta sezone najjače serije MMA turnira započinje za točno mjesec dana

S proljećem je polako stiglo vrijeme za novu PFL sezonu, u kojoj ćemo po treći put za redom imati priliku pratiti trenutno najboljeg hrvatskog MMA teškaša Antu Deliju. Nakon što je u drugoj sezoni ostao bez doigravanja radi ozljede, Ante je prošle sezone potvrdio kvalitetu. Vratio se nakon poraza u prvom kolu, da bi onda došao do finala, gdje je nakon pet rundi ponajbolje borbe cijele PFL sezone sudačkom odlukom izgubio borbu od Bruna Cappelozze.

Anti se nastupom u finalu ugovor s PFL-om produžio te je spreman krenuti u svoj treći lov na milijun dolara i to će napraviti već idućeg mjeseca, nastupom u prvom kolu novog turnira. Zapravo, do početka svega je ostalo čak i manje od mjesec dana.

Prvo kolo tako će u noći sa srijede 20. travnja na četvrtak 21. travnja otvoriti borci lake i poluteške kategorije. Četvrtak 28. travnja na petak 29. travnja donosi borbe perolake i teške kategorije, gdje ćemo vidjeti Antu Deliju, dok će tjedan dana iza njih u borilište ući velteraši i borkinje lake kategorije, predvođene povratnicom Kaylom Harrisom.

Do drugog kola neće proći puno vremena. Tako će borci lake i poluteške u borilište ponovno 17. lipnja, 24. lipnja novi je datum za teškaše i perolakaše, a regularni dio sezone zatvorit će se prvog dana mjeseca srpnja. U sva tri slučaja radi se o noći s petka na subotu.

U idućim danima možemo očekivati objave rostera kategorija, a PFL je već otkrio kako će otprilike pola sudionika ovosezonskih turnira biti njihove nove akvizicije. To znači da Antu Deliju čeka neka svježa krv, ali svakako i neka već poznata imena. Bruno Cappelozza, čovjek koji ga je prošle sezone dva puta savladao, ponovno je tu i branit će svoju titulu. Uopće ne sumnjamo kako bi se Ante volio još jednom okušati protiv sjajnog Brazilca, uz vjeru kako bi treći pokušaj za njega trebao biti uspješan.

Linker
25. travanj 2024 01:56