Ostalo

(VIDEO) Salahdine Parnasse uspješno obranio KSW titulu završivši Rutkowskog u četvrtoj rundi

Salahdine Parnasse

 screenshot (YouTube, KSW)
Nova KSW-ova priredba donijela je nastupe većinom poljskih boraca, ali dobilo se i novog teškaškog ‘contendera‘

Nakon što je prije nekoliko mjeseci uspješno donio titulu KSW prvaka perolake kategorije u svoje vlasništvo, Salahdine Parnasse sad ju je po prvi put obranio. U duelu dva bivša protivnika Filipa Pejića, on je bio bolji od Daniela Rutkowskog. Borbu je završio gušenjem u četvrtoj rundi, nakon prethodne tri runde zanimljivog nadmudrivanja. Prvu rundu publika je mogla vidjeti hrvanje inicirano od strane 24-godišnjeg Francuza, gdje se on i bolje snašao, sve dok Rutkowski pred kraj runde nije pokazao što zna i može. Druga i treća runda protekle su puno više na nogama, gdje je Parnasse inteligentno odabranim low kickovima usporavao svog vrlo pokretljivog protivnika. Prepoznao je početkom četvrte runde kako je uspio u namjeri ograničavanja Poljaka u onome gdje je najbolji te je krenuo agresivnije i došao do prilike završiti borbu, što je i napravio.

U sunaslovnoj borbi pobjedu nad Michalom Pietrzakom upisao je Tomasz Romanowski, borac koji bi mogao biti novi kandidat za izazivača u velter kategoriji. Novu pobjedu upisao je i Damian Janikowski, koji je u prvoj rundi nokautirao Tomasza Jakubieca, a zanimljiv dvoboj dogodio se u teškoj kategoriji.

Ricardo Prasel je u drugoj rundi svog KSW debija savladao Michala Kitu. Brazilac je iskusnog Poljaka uspješno rušio i nanosio mu štetu u parteru, sve dok sudac nije procijenio kako je vidio dovoljno. Prasel se tako predstavlja kao novi potencijalni teškaški izazivač. Ako vam njegovo ime zvuči poznato, radi se o borcu kojeg je prije par godina Ante Delija savladao u svom povratničkom nastupu nakon ozljede noge. Ante je tu borbu u Rizinovom ringu podosta lako apsolvirao. Prasel je kasnije neuspješno pokušao doći do UFC-a putem Contender Seriesa, no niti tu nije uspio. No, možda je u KSW-u pronašao promociju u kojoj će uspjeti napraviti nešto.

Na programu se ukupno nalazilo devet borbi, a sve rezultate možete vidjeti ispod teksta. Iduća KSW-ova priredba na rasporedu je 23. travnja.

KSW 68 - Rezultati

Salahdine Parnasse (17-1-1) def. Daniel Rutkowski (13-3) - SUB (R4)

Tomasz Romanowski (15-8) def. Michał Pietrzak (10-5-1) - jednoglasna sudačka odluka

Damian Janikowski (7-4) def. Tomasz Jakubiec (10-4) - KO (R1 3:42)
Ricardo Prasel (12-3) def. Michał Kita (21-14-1) - TKO (R2 2:00)
Patryk Kaczmarczyk (8-1) def. Michał Domin (4-3) - TKO (R2 2:15,)
*Albert Odzimkowski (12-6) def. Tommy Quinn (8-6) v- TKO (R1 2:21)
Rafał Kijańczuk (11-4) def. Yann Kouadja (8-5) - TKO (R1 2:03)
Piotr Kacprzak (7-3) def. Marcos Santiago Jr. (11-5) - jednoglasna sudačka odluka
Adam Tomasik (6-1) def. Marcin Trzciński (1-2) - jednoglasna sudačka odluka

Linker
21. travanj 2024 04:46