Regija

Plazibat dobio novog protivnika, čovjeka koji je nokautirao Harija i tri puta savladao Brestovca

Antonio Plazibat
 Screenshot (glory)
Trenutno najboljeg hrvatskog kickboksača spletom okolnosti čeka meč s protivnikom iz samog vrha

U subotu 23. listopada održati će se Gloryjeva priredba naziva Glory Collision 3. U sklopu glavne borbe večeri trebali smo gledati meč za prvaka teške kategorije između Rica Verhoevena i Alistaira Overeema. Nažalost, Alistair je nastup otkazao zbog ozljede, a zamijenit će ga Jamal Ben Saddik. Takva promjena utjecala je i na našeg Antonija Plazibata čiji protivnik više neće biti James McSweeney, nego sjajni Benjamin Adegbuyi.

Naime, Adegbuyi se prvotno trebao boriti protiv Ben Saddika, no kako je Marokanac dobio priliku boriti se protiv Rica za pojas, Adegbuyi je trebao zamjenskog protivnika. Što se McSweeneyja tiče, svježe potpisani Gokhan Saki uskočiti će kao zamjena za Plazibata.

Tako je naš trenutno najbolji kickboksač spletom raznih okolnosti došao do jednog od najvećih mečeva u svojoj karijeri. Rumunj Benjamin Adegbuyi (35-6-0, 20 KO) godinama je pri samom vrhu teške kategorije. Trenutno je drugorangirani izazivač Gloryjeve teške kategorije. 36-godišnji Benjamin pobijedio je u sedam od posljednjih osam mečeva, a u prosincu prošle godine imali smo ga prilike gledati u trenutno posljednjem nastupu. Adegbuyi je tada nokautirao legendarnog Badra Harija početkom treće runde. Rumunjski borac već niz godinama savladava gotovo sve borce iz vrha teške kategorije, no Rico Verhoeven nepremostiva mu je prepreka.

Dva od ukupno šest poraza u karijeri, sjajni rumunjski kickboksač doživio je upravo protiv Rica Verhoevena.Oba puta borili su se za titulu prvaka u Gloryju. Novi Plazibatov protivnik hrvatskim navijačima poznat je kao borac koji je triput pobjeđivao našeg Mladen Brestovca. Antonio Plazibat s druge strane, nešto više od mjesec dana nakon pobjede protiv Khbabeza ponovno će u ring protiv izrazito opasnog protivnika.

Kao što je gore navedeno, Rico Verhoeven također je dobio zamjenskog protivnika u vidu Jamala Ben Saddika. To će biti treći međusobni dvoboj ovog dvojca, a obojica su slavili po jednom. Ben Saddik bio je bolji sada već davne 2011. godine, a Verhoeven se osvetio 2017. godine.

Linker
20. travanj 2024 16:30