Regija

(VIDEO) Novi trijumf srpskog dvometraša: Opačić završio Švicarca nakon četiri minute bombardiranja

Rade Opačić vs. Patrick Schmid
 screenshot (YouTube, ONE Championship)
24-godišnji srpski kickboksač nastavlja oduševljavati u borilištu ONE Championshipa

Priredba ONE Championshipa pod imenom "First Strike" otvorena je sjajnim rezultatom za sve borilačke fanove u našoj regiji, posebno one koji cijene talent i kvalitetu 24-godišnjeg dvometraša iz Beograda, Rade Opačića. U svom trećem nastupu unutar najveće azijske borilačke promocije, Opačić je odradio svoj možda i najbolji nastup do sada, a već prva dva su bila impresivna. Protiv sebe je imao švicarskog borca Patricka Schmida, a njihova borba iz trećeg se pokušaja napokon održala. I to tako da je sve trajalo nešto više od četiri minute.

Schmid je dobro otvorio meč kombinirajući boksačke udarce i low kickove, ali nije time uspio odvratiti Opačića od njegovog plana. A plan je bio postaviti visok tempo uz veliku količinu akcije te tako dominirati. Otprilike pola minute Švicarac je izgledao dobro, no onda Opačić počinje više kombinirati. Pronašao je distancu za direkt, a krajem prve minute je, unutar jedne kombinacije koju je započeo upravo direktima, po prvi put pogodio jetru svog protivnika. Provukao je odmah nakon toga high kick kojim je uzdrmao Schmida. Krenuo je Opačić završiti meč, pogodio je nekoliko koljena iz klinča. Uspio je ipak Schmid umaknuti, ali Opačić je od tog trenutka imao oči na svojoj meti.

Ta je meta bila jetra njegovog protivnika koju je krenuo pogađati raznim udarcima, najviše aperkatom i middle kickom. Svaki put kad bi pogodio vidjelo se kako Schmid sve više gubi snagu, a nakon aperkata krajem druge minute prvi je put završio na podu. Ustao se i nastavio borbu, sad pokušavajući štititi jetru. To je rezultirao sjajnim lijevim high kickom borca iz Srbije, nakon čega je Schmid još jednom završio na podu (snimka ispod odlomka). Ipak, ustao se i nastavio, izdržavši do kraja prve runde.

Napao je Opačić odmah na početku druge runde i do novog brojanja je prošlo tek 15 sekundi. Ne predaje se Schmid te je nakon nekoliko sjajnih pogodaka izdržao još jednu minutu, tijekom koje je pokušavao uzvratiti, sve dok Rade nije još jednu seriju otvorio lijevim high kickom, nakon toga prišao boksačkim tehnikama, a posao završio koljenom. Švicarac je još jednom završio dolje i meč je bio gotov.

Rade Opačić je ovako potvrdio kako više nije samo talentirani kickboksač iz regije, nego je jedan od najvećih svjetskih kickboxing potencijala. Tri nastupa u ONE-ovom borilištu i tri pobjede nokautom, ali ono što kod njega posebno impresionira je izbor raznih udaraca, uz zavidnu tehničku potkovanost. Cilj mu je iduće godine doći do napada na ONE-ovu titulu. Ovakvim koracima to bi moglo doći možda i već u ranijem dijelu 2022.

Ispod teksta možete vidjeti i kombinaciju kojom je meč završen. Cijelu ONE First Strike priredbu možete pratiti OVDJE, a također se možete vratiti i pogledati cijeli meč Opačića i Schmida.

Linker
24. travanj 2024 19:00