Regija

Plazibat i Ben Saddik odbili međusobni obračun: ‘Big Mike‘ pojasnio zašto se ne žele boriti

Antonio Plazibat i Jamal Ben Saddik

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač trebao se boriti za titulu privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije

Još od desetog mjeseca protekle godine, Antonio Plazibat okupira poziciju prvog izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Hrvatski teškaš sljedeći je na redu za napad na titulu koju drži RicO Verhoeven, ali cijela situacija nepotrebno se oteže.

Verhoeven iz raznoraznih razloga oteže i sljedeći nastup odradit će na eventu ‘‘HIT IT‘‘ promocije. Titulu Gloryju nije branio od desetog mjeseca prošle godine i pobjede nad Jamalom Ben Saddikom. Plazibat je u međuvremenu pristao boriti se protiv Tarika Khabeza iako apsolutno ništa nije imao za dobiti tom borbom.

Hrvatski borac svejedno je pristao pod objašnjenjem kako želi svakog pobijediti i ne planira izbjegavati mečeve. Nokautirao je Plazibat Marokanca u trećoj rundi i time je potvrdio svoje prvo mjesto na ljestvici izazivača. S obzirom da se Verhoeven ne planira boriti u Gloryju do proljeća 2023. godine, promocija je odlučila imenovati privremenog prvaka.

Iz Gloryja su odlučili kako će se pobjednik meča između Benjamina Adegbuyija i Jamala Ben Saddika obračunati s Plazibatom. Ben Saddik demolirao je Adegbuyija na eventu koji se održao proteklog mjeseca i sve je bilo spremno za imenovanje privremenog prvaka.

Plazibat i Ben Saddik trebali su se obračunati osmog listopada (deseti mjesec) na Glory: Collision 4 eventu, ali od tog meča neće biti ništa. Naime, Plazibat i Ben Saddik timski su kolege iz dvorane Mikea Passeniera i često zajedno treniraju. Prema navodima Gloryja koje prenosi nizozemski portal AD, Plazibat i Ben Saddik odbili su se obračunati jer zajedno treniraju. Sve to navodno ljuti organizaciju jer čelni ljudi Gloryja smatraju da je to najlogičniji meč u teškoj kategoriji. Zbog svega toga, Plazibat i Ben Saddik vjerojatno neće dobiti niti zamjenske protivnike, odnosno, ostat će bez nastupa u desetom mjesecu. Mike Passenier, trener obojice boraca tvrdi da je situacija nešto drukčija.

Jedan od najpoznatijih kickboksačkih trenera ističe kako se Plazibat i Ben Saddik ne žele boriti ako ulog nije jasno poznat. Oba borca smatraju da ne postoji jamstvo borbe protiv Verhoevena, čak ni u slučaju da dođu do titule privremenog prvaka. Ono što ih brine jeste činjenica da se na istom eventu bore Badr Hari i Alistair Overeem, a Glory bi mogao pobjednika tog meča pogurati kao sljedećeg Ricovog protivnika.

Overeem je još prošle godine imao zakazan meč s Verhoevenom, ali nastup je otkazao zbog ozljede. Tada je uskočio Ben Saddik te je izgubio prekidom u četvrtoj rundi. Pobijedi li Overeem u svom meču protiv Harija, ne bi bilo iznenađenje da Glory upravo Overeema odabere kao sljedećeg izazivača, jer ‘‘Reem‘‘ je ipak popularniji i zvučnije je ime od Plazibata i Ben Saddika.

Passenier je dodao kako niti on sam ne preferira da se njegovi borci međusobno bore, no ako se već moraju boriti, onda taj meč mora imati puno više smisla, bilo to iz sportske ili financijske perspektive. Ben Saddik, Plazibat i Passenier očito ne vide nikakav smisao u ovome što Glory trenutno nudi i stoga će radije izbjeći obračun koji pobjedniku ne garantira ništa posebno.

Big Mike smatra kako bi Ben Saddik trebao odraditi meč protiv Levija Rigtersa koji su imali zakazan još u trećem mjesecu ove godine, ali taj event prekinut je zbog nereda na tribinama koji su nastali tijekom borbe Badra Harija i Arkadiusza Wrzoseka. Što se Plazibata tiče, Passenier je iskazao kako se nada da će hrvatski borac ipak nastupiti 8. listopada (10. mjeseca) u nizozemskom Arnhemu.

Linker
24. travanj 2024 06:51