Regija

Plazibat neće biti jedini hrvatski borac na eventu u Rotterdamu: Glory potvrdio nastup još jednog Hrvata!

Mareks Pelcis vs. Andrej Kedveš

 Glory
Sjajni kickboksač iz Đakova novo je pojačanje Gloryjeve lake kategorije

Antonio Plazibat bit će glavna zvijezda Glory: Collision 5 eventa koji će se održati 17. lipnja (šesti mjesec) u Rotterdamu, ali hrvatski teškaš neće biti jedini hrvatski predstavnik na toj priredbi.

Danas je iz Gloryja došla potvrda da će na velikom eventu u Rotterdamu nastupiti još jedan hrvatski kickboksač. Đakovčanin Andrej Kedveš (18-4-0, 7 KO) nastupit će na Glory: Collision 5 eventu, a protivnik će mu biti Marek Pelcis, 24-godišnji britansko-latvijski kickboksač.

Pelcis i Kedveš obračunat će se u lakoj kategoriji (-70 kg), a potpis 26-godišnjeg Kedveša za Glory dolazi kao veliko, ali i pozitivno iznenađenje. Andrej dolazi iz Đakova, predstavlja Kickboxing klub ‘‘Blitz‘‘ iz Đakova, a kroz dosadašnju karijeru osvajao je titulu europskog prvaka, a dvaput je bio i svjetski viceprvak.

U devetom mjesecu prošle godine, Kedveš je nastupio na jakom kickboksačkom turniru u Azerbajdžanu, pod okriljem Mix Fight Championship organizacije. Kedveš se borio u sklopu turnira četvorice i dvama pobjedama je osvojio taj turnir.

Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Albanca Besmira Helshanija u polufinalu turnira, a u finalu je porazio domaćeg borca Ruslana Nagieva. Kedveš je Nagieva pobijedio prekidom nakon druge runde. Mjesec dana kasnije, Kedveš je osvojio Mix-ov turnir i u njemačkom Darmstadtu.

U 11. mjesecu prošle godine, Andrej Kedveš se okitio titulom europskog prvaka i dokazao je kako se radi o kickboksaču spremnom iskoračiti na najvišu razinu.

Njegov protivnik Mareks Pelcis nije pretjerano poznato ime, ali za debi je više nego adekvatan protivnik. Pelcis iza sebe ima 10 pobjeda i dva poraza u profesionalnom kickboksu, a nastupao je i pod okriljem jake KoK Fights organizacije.

Nadamo se da će se Kedveš prikazati u najboljem mogućem svjetlu na velikoj pozornici, a Glory: Collision 5 event sada je još privlačniji publici iz naše regije. Ukoliko želite otputovati u Rotterdam i uživo svjedočiti nastupima Antonija Plazibata i Andreja Kedveša, ulaznice za event možete kupiti klikom na LINK.

Linker
24. travanj 2024 17:42