Regija

(VIDEO) Srpski teškaš Rade Opačić došao do nove pobjede u ONE Championshipu

Rade Opačić
 screenshot/YouTube
Drugi nastup u ONE Championshipu i druga pobjeda za izuzetno talentiranog Beograđanina

Tek nešto više od mjesec dana nakon impresivnog debi nastupa u ONE Championship promocije, 23-godišnji srpski kickboksač teške kategorije, Rade Opačić, odradio je i drugu borbu unutar borilišta singapurske promocije. Nakon što je u prvom nastupu prekidom došao do pobjede nad Errolom Zimmermanom, Opačić ništa manje impresivan nije bio niti protiv Bruna Susana iz Portugala.

Opačić se našao u programu danas održane One:Unbreakable, a dva metra visoki mladić još jednom je oduševio svoje poslodavce, ali i ONE-ove komentatore. Riječ je o borcu natprosječne brzine za svoju konstituciju i borcu koji jako dobro koristi distancu, posebno kad ima prednost u dužini ekstremiteta, kao što je to bio slučaj u ovoj borbi. Već nakon jedne minute borbe, seriju udaraca završio je pogotkom u jetru i tu je došlo do prvog brojanja. Nije Opačića previše omeo udarac u međunožje, radi kojeg je morao uzeti kratku pauze te je rundu završio na sjajan način. Nekoliko udaraca koljenom opasno je ugrozilo Portugalca, no ovaj je dočekao kraj runde na nogama.

Beograđanin je malo sporije otvorio drugu rundu, prvih pola minuta većinom radeći posao pojedinačnim udarcima, no polako je podizao tempo. Na izlasku iz prve minute pogodio je krasan direkt kojim je uzdrmao Portugalca. To je primijetio te krenuo u seriju tijekom koje je borbu i završio. Susano nije pao na pod, no sudac je vidio dovoljno te je uskočio i prekinuo borbu.

"Bila je dobra borba. Nisam se u potpunosti držao plana, no na kraju je sve dobro prošlo", rekao je nakon borbe Opačić, koji je svoj profesionalni kickboxing omjer doveo na 20 pobjeda i tri poraza. Dodao je kako nema namjeru nikoga prozivati, nego je samo rekao kako je spreman već uskoro odraditi idući nastup.

ONE je cijelu priredbu prenosio na YouTubeu pa tako cijelu Opačićevu borbu možete pogledati OVDJE, zajedno s još nekim sjajnim borbama održanim na programu. Posebna poslastica bila je borba legendarnog Shinye Aokija protiv Jamesa Nakashime.

Linker
19. travanj 2024 07:06