Regija

Plazibat saznao tko bi mu mogao biti sljedeći protivnik: U igri je borac koji ga je posljednji porazio

Antonio Plazibat i sudionici Gloryjevog turnira

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Četvorica teškaša obračunat će se za ulogu izazivača za privremenu titulu prvaka u Gloryju

Sredinom drugog mjeseca jako zanimljive vijesti došle su iz Gloryja. Vjerojatno najjača kickboksačka organizacija za svijetu objavila je da našeg najboljeg kickboksača čeka meč za titulu privremenog prvaka u teškoj kategoriji.

Čelnici Gloryja prvo će organizirati turnir četvorice teškaša, a pobjednik turnira dobit će priliku boriti se protiv Plazibata. Sada je poznato tko će biti sudionici tog turnira, a otkriven je i datum održavanja turnira.

Glory 85 zapravo je naziv eventa na kojem će se održati turnir, a sudionici su Nordine Mahhiedine, Enver Šljivar, Luis Tavares i Tariq Osaro. Radi se o zanimljivoj četvorci, a posebno interesantan je Nordine Mahieddine (27-14-0, 1 NC).

Radi se o posljednjem borcu koji je svladao našeg Plazibata, a Mahieddine je ujedno i jedini borac koji je porazio Plazibata pod okriljem Gloryja. Jednu pobjedu nad njim upisao je i Plazibat, a ovime se otvara mogućnost trilogije između njih dvojice. Mahieddine trenutno nije rangiran unutar top 10, ali dugo je bio i radi se o jako dobrom kickboksaču. 33-godišnji Alžirac pobjedu nad Plazibatom upisao je krajem 2020. godine, a do pobjede je došao u dodatnoj četvrtoj rundi. Naš kickboksač porazio je Mahhiedinea sredinom 2019. godine, a pobjedu je upisao jednoglasnom odlukom sudaca. Nordine je posljednji nastup odradio u osmom mjesecu 2022. godine, a tada je nokautom u prvoj rundi izgubio od Cihada Kepeneka. Ishod je kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘ zbog Kepenekovog pada na doping. Mahieddine bi nastupiti trebao i ovog vikenda na Glory 84 eventu, a Felipe Micheletti bit će njegov protivnik.

Protivnik Nordinea Mahieddinea u polufinalu turnira bit će Tariq ‘‘Cookie‘‘ Osaro (21-2-0). 27-godišnji Nigerijac trenutno je osmorangirani izazivač Gloryjeve teške kategorije, a trenutno posljednji nastup odradio je u 11. mjesecu prošle godine. Nokautom u trećoj rundi porazio je Abderrahmana Barkoucha.

Drugi polufinalni par također je itekako zanimljiv. Luis Tavares (63-8-0, 1 NC) nizozemski je kickboksač i proteklih par godina ponajbolji poluteškaš svijeta. Vjerojatno bi se Tavares borio i za titulu u poluteškoj kategoriji, ali u svom posljednjem nastupu bio je pozitivan na doping i poništena mu je pobjeda protiv Florenta Kaouachija. Prije toga bio je u nizu od četiri uzastopne pobjede, a jednu od te četiri pobjede upisao je protiv Donegija Abene, aktualnog prvaka Gloryjeve poluteške kategorije. Tavares je 2014. godine nastupio u Zadru na FFC 13 eventu, a Igor Jurković porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca. Tavares je tada bio 22-godišnjak i strašno je napredovao nakon toga. Tavares je suspenziju od deset mjeseci dobio u šestom mjesecu prošle godine i bit će spreman za nastup na ovom turniru. Iako je proteklih godina nastupao u poluteškoj kategoriji, nastupi među teškašima nisu mu nepoznanica.

Enver Šljivar (40-6-0) švicarski je kickboksač bosanskohercegovačkih korijena. Radi se o vjerojatno najmanje zvučnom imenu u ždrijebu turnira, a publika s naših prostora vjerojatno ga pamti po dvama nastupima na FFC-ovim eventima. Tamo je upisao polovični uspjeh. Igora Mihaljevića porazio je jednoglasnom odlukom sudaca, dok je meč protiv Tomislava Cikotića izgubio na isti način.

Plazibat bi se s pobjednikom turnira trebao boriti nekad tijekom šestog mjeseca, ali nije isključeno da meč bude pomaknut na sedmi ili osmi mjesec, ovisno kada će pobjednik ovog turnira biti spreman ući u ring.

Linker
16. travanj 2024 13:58