Regija

Plazibat uputio poruku Seanu Stricklandu: ‘Pokazao si nam koliko je lako boriti se s kickboksačima‘

Antonio Plazibat i Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Antonio Plazibat, Bt Sport)
Najbolji hrvatski kickboksač nije oduševljen jednom od Stricklandovih izjava vezanih za kickboksače

Koliko je samo pažnje privukao Sean Strickland tijekom cijelog ovog tjedna. Iako Sean ovakve medijske nastupe odrađuje već neko vrijeme, sada je došao na puno veću pozornicu i šira masa upoznala je svu kontroverznost ovog borca UFC-ove srednje kategorije.

Dosad četvrtorangirani izazivač srednje kategorije bio je jednu pobjedu daleko od napada na titulu. Pobjeda nad Alexom Pereirom omogućila bi Stricklandu meč protiv prvaka Israela Adesanya. Nažalost po Seana i njegove sve brojnije navijače, Alex Pereira ugasio je te snove već u prvoj rundi borbe.

Sjajni brazilski borac bio je fokusiran cijelog tjedna, a lijevim krošeom sredinom prve runde, pokazao je Seanu Stricklandu kako vrhunski kickboksači ''operiraju'' ipak na nekoj drugoj razini kad je borba u stojci u pitanju.

''Evo o čemu se radi. Ne postoji niti jedan Gloryjev kickboksač u niti jednoj težinskoj kategoriji s kojim se ne bih mogao nositi i razmjenjivati udarce u stojci. Nemoj misliti da samo zato što si veliki Brazilac koji je nokautirao Izzyja prije 20 godina, da se zato ne mogu boriti u stojci protiv tebe. Vidjet ćemo. Ako me počne ozlijeđivati, naravno da ću se okrenuti kukavičjem načinu borbe i počet ću hrvati. Ali nadam se da ću se uspješno boriti u stojci protiv ovog strašnog, gigantskog Brazilca.'', bila je jedna od Stricklandovih izjava u tjednu uoči borbe.

Radi se o izjavi koju će mu mnogi sada nabijati na nos, a jedan od onih koji je s oduševljenjem dočekao priliku za prisjetiti se te izjave, jeste hrvatski kickboksač Antonio Plazibat. Prvorangirani Gloryjev izazivač teške kategorije još prije nekoliko dana nije najbolje prihvatio tu izjavu, a nakon Pereirine pobjede, Plazibat je na svom Instagram profilu poručio:

''Sean Strickland, hvala ti što si nam pokazao koliko je lako stajati i razmjenjivati udarce s kickboksačima. A radilo se o meču prema tvojim pravilima-''. poruka je našeg kickboksača koji je pritom i označio Seana Stricklanda unutar svog ''storyja'' na Instagramu.

image

Plazibatov Instagram story

Instagram (antonio Plazibat)

Iako su sve analize upućivale na to da Strickland mora forsirati hrvanje i borbu u parteru, Sean je odlučio upustiti se u razmjenu s Alexom Pereirom, po mnogima najboljim kickboksačem svijeta u posljednjih pet godina. Skupo je to Strickland naučio, a moglo bi se reći kako je Strickland naučio cijenu mangupstva.

Ne treba ipak osporavati da je Sean jako dobar borac i sigurno će imati još puno toga za reći unutar srednje kategorije.

Linker
22. travanj 2024 02:30