UFC

Rockhold objasnio gdje je Strickland pogriješio: ‘Sistem ga je prevario i dokazao je koliko je glup‘

Sean Strickland i Luke Rockhold

 Screenshot (youtube, The Schmo)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije bio je kritičan prema Seanu Stricklandu

Danima uoči UFC 276 eventa, mnogi su analizirali tada nadolazeći meč između Seana Stricklanda i Alexa Pereire. Zaključci su se uvijek svodili na isto.

Ako Strickland bude fokusiran na grappling te bude izbjegavao stojku, šanse za pobjedu drastično mu rastu. Iako je njegov put ka pobjedi bio više nego jasan, Strickland je najavljivao kako se planira okušati u stojci s vrhunskim kickboksačem kakav je Pereira.

‘‘Evo o čemu se radi. Ne postoji niti jedan Gloryjev kickboksač u niti jednoj težinskoj kategoriji s kojim se ne bih mogao nositi i razmjenjivati udarce u stojci. Nemoj misliti da samo zato što si veliki Brazilac koji je nokautirao Izzyja prije 20 godina, da se zato ne mogu boriti u stojci protiv tebe.‘‘, jedna je od Stricklandovih izjava u tjednu uoči borbe.

Mnogi su smatrali kako se radi o ‘‘pili naopako‘‘ te da Strickland pokušava zavarati svog protivnika. Ipak, meč se na koncu odvijao samo u stojci, ali je potrajao nešto dulje od dvije i pol minute. Pereira je brutalno uzdrmao Stricklanda sjajnim lijevim krošeom, a još jednim udarcem desnicom, dovršio je posao. Strickland je svojim pristupom frustrirao sve one koji su bili naklonjeni njegovoj pobjedi i teško je bilo vjerovati da je Strickland uistinu prokockao ‘‘title shot‘‘ na takav način.

Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije, Luke Rockhold, u razgovoru za Submission Radio dao je svoje viđenje Stricklandova pristupa.

‘‘Mislim da ga je sistem prevario. Sean je samo dokazao koliko je zapravo glup. Sistem ga je tražio da se okuša u stojci s njim (Pereirom) i pokuša nešto dokazati. On je nasjeo na to. Takve stvari se događaju mnogim ljudima. Previše težite da se dokažete i učinite nešto glupo. Takva je igra. Radi se o mentalnim bitkama, a on je tu bitku izgubio.‘‘, objasnio je iskusni Rockhold.

Kad je ‘‘sistem‘‘ u pitanju, Rockhold aludira na ono što su UFC-ovi čelnici zapravo i priželjkivali. Pereiru su preko reda progurali do borbe protiv četvrtorangiranog izazivača srednje kategorije, a odabrali su Stricklanda jer on je borac koji apsolutno preferira borbu u stojci. Sean je stilski trebao jako dobro odgovarati Pereiri, a kroz razne provokacije da Sean ne može parirati u stojci, Stricklandov ego je proradio i to ga je skupo koštalo. Pereiru sada čeka meč za titulu, unatoč tome što ima samo jednu pobjedu protiv rangiranog protivnika te ukupno tek tri UFC pobjede.

‘‘Intrigantna je to priča. Alex Pereira pobijedio je Izzyja dvaput. To stvara određenu intrigu i stoga su tražili adekvatnog protivnika kojeg bi ubacili u te kombinacije. Bar 20 drugih tipova iz UFC-a izdominirali bi Pereiru, ali oni su ga provukli preko ‘brawlera‘ kao što je Sean Strickland.‘‘, dodao je Rockhold.

Rockholda 20. kolovoza (osmi mjesec) čeka obračun protiv Paula Coste. Pobijedi li u tom meču, Luke će također biti u kombinacijama za napad na titulu. Rockhold vjeruje kako je on stilski najbolji borac za pobijediti Adesanyu, ali tu priliku tek će morati izboriti. Vjerojatno će mu dvije pobjede biti potrebne za eventualni napad na titulu.

Što se Seana Stricklanda tiče, on je skliznuo na sedmo mjesto u poretku izazivača srednje kategorije i novim pobjedama morat će tražiti ‘‘title shot‘‘ za koji ga je Pereira uskratio. Možda upravo Rockhold bude njegov protivnik u budućnosti, jer njih dvojica trebali su se obračunati još 6. studenog (11. mjesec) protekle godine. Rockhold je nastup otkazao zbog ozljede, ali puno je animoziteta između njih dvojice i bio bi to marketinški, ali i stilski vrlo zanimljiv meč.

Linker
20. travanj 2024 17:51